Бойко Борисов и Жозеф Дол обсъдиха последствията от Brexit

886
Бойко Борисов и Жозеф Дол обсъдиха последствията от Brexit
Снимка: БГНЕС

След референдума във Великобритания, Европа трябва да се съсредоточи върху важните въпроси за бъдещето и най-вече върху сигурността на гражданите. Това заяви министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол. Двамата разговаряха в Брюксел в рамките на Срещата на върха на лидерите от ЕНП.

Борисов информира Дол с процеса по изграждането на възспиращите съоръжения по южната ни граница във връзка с бежанската вълна и с мерките, прилагани от МВР по охраната на външната граница на Европейския съюз. Премиерът за пореден път повдигна и въпроса за приемането на България в Шенген, след като страната ни е изпълнила всички изисквания и след като това е констатирано и оценено и от Европейската комисия и от Европейския парламент.

Борисов: Целият свят се цепи, а вие за пенсии и асфалт ме питате

Целият свят се дели, правят се нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тук ме питат само за пенсии и за асфалт. Това к...

Бойко Борисов и председателят на ЕНП Жозеф Дол се обединиха около извода, че общата цел на десните партии и на отговорните политици в Европа днес е да се изправим с аргументи срещу антиевропейските популисти. За да бъде постигнато това обаче, трябва да се вслушаме в конкретните проблеми на хората, които представляваме, и да направим всичко по силите си, за да ги разрешим, категорични са Борисов и Дол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика