Бойко Борисов: По-лесна кампания не съм имал, две години умните и красивите нямат План за възстановяване (ВИДЕО)

2660
Бойко Борисов: По-лесна кампания не съм имал, две години умните и красивите нямат План за възстановяване (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Две години нито стотинка по европейските фондове, голям срам за България. Две години умните и красивите нямат план за възстановяване. Хаос, разруха, застой. Две години стъргане, чегъртане, търкане, брулене и накрая обрулиха границата всеки ден". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца по време на среща с кметовете на партията от областта, Монтана и Видин.

"Къде са онези 600 инвеститора? Къде са електромобилите? Къде са мостовете и самолетите до Скопие? Нали такива неща обещаваха Кирил Петков и Асен Василев", допълни той.

Борисов: Успешното ни партньорство с Румъния е важно за Шенген и Еврозоната

Успешното ни партньорство е от изключителна важност за всяка следваща стъпка към по-задълбочена интеграция в ЕС като например Шенген и ...

"Аз не съм имал досега по-лесна кампания. Какво става с инфлацията? Ние когато давахме 50 лв. на пенсионерите, инфлацията беше 1%. И те ги усещаха. Сега над 100% инфлация. Защо търпяхте? Грабеха ви по 1 лв. на всеки литър нафта и бензин. Е, хубаво ви ограбиха, над 5 млрд. отидоха към Русия", заяви Борисов. Според него ПП и ДБ са разбрали, че губят изборите и затова са се събрали.

"Какво стана с миграцията? Нула процента. Какво става с нелегалната миграция? Шенген?! Разградиха всичко! Какво стана, нали щяха да идват пари от Европа?", попита Борисов.

"Аз мисля, че и президентът Радев, и финансовата министърка са длъжни да кажат какво е моментното състояние на бюджета. Искам да видя има ли за капиталовите ремонти. За да мога да ви кажа - "Поемайте този ангажимент, ще го свършим". Сега дупката не се знае колко е", допълни Борисов. 

"Какво да обещаем на тези хора и да бъдем честни, те затова само говорят: съдебна реформа, съдебна реформа. Е, сега те изпаднаха в изолация. Това, което тези причиниха на България, османлиец не го е причинявал. Как ще излезем от тази дупка? С постове във Facebook, с мемета, с подигравки?", попита лидерът на ГЕРБ.  

Бобоков прогнозира: Борисов ще се отърве от Гешев и после ще влезе в “Магнитски”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще пожертва главния прокурор Иван Гешев, но самият той ще бъде в следващия списък със санкционирани по гл...

"И няма да има 2 в 1, защото ще дойдат май, юни, юли ще са изборите", прогнозира той. Според Борисов, ако се стигне до импийчмънт на Радев - нещо, за което Атанас Атанасов от ДСБ нееднократно говори, ще стане така, че Илияна Йотова да прави служебни кабинет. "И тогава не трима министри от БСП, а всичките ще са техни", каза той.

"Чудовищна инфлация. Спекулата цъфти. Ние сме отговорни хора и като поемем ангажимент, трябва да го направим. Жал ми е за хората. Българите трябва да чуят какво са ни причинили", добави Борисов. 

Запитан какво ще каже за бюджета, той отговори: "Ами ядем пицата от кутията. Беше постна, после й турихме доматки, моцарела, прошуто, рукола. Турихме по една бира до нея. Заводи във Враца започнаха да бълват износ. За първи път износът на България превиши вноса от Германия. Цялата страна работеше". 

Борисов бе категоричен - през януари 2024 г. няма шанс да приемем еврото. "Да се мобилизираме, да покрием дупките и тогава може да стане. Сега ни чака тежка ситуация... Най-реалистичният сценарий е ГЕРБ да е първа политическа сила и хората да заявят, че искат промяна. А ние ще си носим отговорността", каза още той. 

"Пазителят на Паметника на съветската армия" Борисов поиска премахването му (ВИДЕО)

ГЕРБ настоява за премахването на Паметника на съветската армия. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг, след като вчер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика