Борисов: Ако РБ се разклати, правим избори 2 в 1

7440
Борисов: Ако РБ се разклати, правим избори 2 в 1
Снимка: БГНЕС

Надявам се да размислят, да разберат, че могат да причинят тежък катаклизъм, ако не - ще отидем на избори 2 в 1. Така премиерът Бойко Борисов коментира случващото се в Реформаторския блок.

„Ако някой си мисли, че по някакъв начин ще ме привърже с ДПС или с БСП или с който и да било друг – много се лъже. Ще ги изчакам, ще видя какво ще кажат – за нас има един верен вариант и този вариант е след шест –седем месеца са президентските избори. Аз съм се клел пред РБ, че няма да се кандидатирам и четири години ще пазя стабилността на страната. Ако те разклатят и излязат от управлението сега, да правим зимата – предсрочни избори, след още няколко месеца президентски избори – това е безумие. Като се има предвид, че действащият президент, който трябва да прави президентските избори, също е в края на мандата си, това би било тежък катаклизъм за страната. Ще зарежем стабилността, ще изкараме до президентските избори и ще отидем на избори 2 в 1”, заяви Борисов пред "Дарик".

Борисов предупреди: Който нарушава стабилността, да си спомни миналия път, като сдадохме властта

Всеки, който нарушава стабилността, да си спомни времето, след като сдадохме властта предишния път - 10 млрд. беше загубата на държават...

„Миналата неделя ние се видяхме с г-н Кънев, той сподели с мен какви са му намеренията. Не му се сърдя, защото в личен план, това е може би неговата най-добра защита, но и желание да бъде фактор в политиката, така че оставам с най-добри чувства с него. Надявам се да размислят, надявам се да разберат, че могат да причинят много тежък катаклизъм в държавата”, каза още премиерът.

По думите му е несериозно определени съдии, които са били политици или са кандидатствали за политически постове, да се правят на обективни.

„Не коментирам съдебната система, макар че има странности, които не ги разбирам, защото завчера , в сряда, на Министерски съвет още 26 млн. лв. отидоха за съдебната система”, посочи Борисов.

„Бих коментирал само определени съдии, които са били политици или са кандидатствали за политически най-високи постове. С цялото ми уважение към тях, не мисля, че това е лошо, но след това пък да се правят на обективни пък съдии, не ми се вижда сериозно – те вече са участвали в политическа битка”, каза още премиерът.

ЕК иска независима проверка по "Яневагейт" с изключване на замесените от процеса

Независима проверка може да се направи единствено, ако тези, за които се твърди, че са замесени, бъдат изключени от участие в процеса. ...

Попитан за кого говори премиерът даде за пример съдия Нели Куцкова. „Тя беше кандидат за президентска двойка. Изведнъж след това почва да се изживява за последна инстанция като независима съдийка, но тя е била вече избирана или е кандидатствала от политическа сила”, посочи Борисов.

На въпрос как ще коментира факта, че в съдийските протести се включи и председателят на ВКС Лозан Панов Борисов отговори: „Бих коментирал само, че когато беше изборът на г-н Панов, а то беше от този Висш съдебен съвет, много скоро същите тези хора го хулеха по безобразен начин, че той е кандидатура едва ли не моя, на ДПС, на кой ли не. Хубавото е, че архивите остават и същите медии, които сега го възхваляват, тогава го сриваха със земята и това до голяма степен обяснява колко е лошо да се говори само за личности. Ние трябва да поставяме институциите като важните, а кой ги управлява за момента – дали е кабинет, президентство, съд, прокуратура, това няма значение. Ние трябва да подредим така институциите, че личностите в тях да имат символично значение”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика