Борисов: Два кораба за 800 млн. лева ще бъдат построени у нас

2933
Борисов: Два кораба за 800 млн. лева ще бъдат построени у нас
Снимка: Facebook

Два кораба за 800 млн. лв. ще бъдат построени в български корабостроителници. Това заяви на борда на фрегатата "Дръзки" премиерът Бойко Борисов. Той присъства на учение на ВМС и Гранична полиция в Бургаския залив, в което да бъде отработена съвместната им реакция при миграционен натиск по море.

"Аз съм обещал, че ще произведем тези кораби и съм убеден, че след това ще имаме и пазар на тези фрегати. Ето тук са колегите, които бяха преди година и половина с мен във Висше военноморско училище „Никола Вапцаров“. Трябва да ви кажа, че бях изумен какви изключителни научни работници работят там и колко авангардни технологии и разработки са направили. Впечатляващо нещо! Тогава им обещах, че съберем ли повече пари, веднага ще инвестираме ние да си произведем две фрегати по техните модели, които предлагат. На три вноски за три години ще строим, това са и работни места", коментира той.

"В България армията и граничарите могат да пазят сами своята граница, не е нужно НАТО да идва да ни пази", каза още премиерът.

Борисов: Няма опасност да загубим средства от ОП "Развитие на селските райони"

Няма скандал във фонд „Земеделие” и няма опасност България да загуби средства по ОП за „Развитие на селските райони&r...

В тренировката взеха участие фрегатата „Дръзки” и моторен катер „Колокита” от състава на Военноморска база ВМС с командир комодор Мален Чубенков , вертолет AS565MB и надуваеми лодки с твърдо дъно и статисти. От Регионална дирекция „Гранична полиция” –Бургас участват гранично-полицейски кораб „Поморие” и надуваема лодка.

По сценария от бреговите системи за видеонаблюдение на Военноморските сили и регионална дирекция „Гранична полиция” дежурните в Морския оперативен център и РД „Гранична полиция откриват цел намираща се извън териториалното море на дистанция 14 морски мили от бреговата черта на траверс на Нов Синеморец.

На кораба Борисов уточни, че е изключително доволен от това учение, предаде "Фокус". На ученитео присъстват още вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на отбраната и на вътрешните работи Николай Ненчев и Румяна Бъчварова, както и кметът на Бургас Димитър Николов.

По повод гражданските арести на мигранти в Странджа министър-председателят каза, че няма нищо лошо в това стига да не се превишават правата и правомощията. Той уточни, че е говорил с момчетата, извършили ареста на група мигранти в Странджа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика