X
 
 

Борисов: Грешка би било, ако не се даде европейска перспектива на Северна Македония (ВИДЕО)

1201 1
photo of Борисов: Грешка би било, ако не се даде европейска перспектива на Северна Македония (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
"Историческа грешка би било, ако не се даде европейска перспектива на Република Северна Македония и на Албания", заяви министър-председателят Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

"Имаме ясно становище, много важно за Балканите, региона и съседските ни отношения – да се даде перспектива за ЕС", категоричен беше премиерът Борисов.

Северна Македония – по-близо до НАТО, отколкото до ЕС

Докато несигурността дали Северна Македония ще получи дата за започване на преговори за присъединяване към ЕС е факт, процесът на ратиф...

"Имаме толкова претенции към тях, но не бихме си позволили да ги спрем да започнат преговори. Това ще бъде тежък удар за народите в тези държави", добави министър-председателят, който уточни, че такъв шанс се чака от 15 години.

Попитан от медиите за Brexit, премиерът Борисов отбеляза, че се възхищава на Мишел Барние и изрази благодарност за свършената от него огромна работа. Още по темата, според министър-председателя, няма как да се коментира, преди тя да е минала през британския парламент.

На журналистически въпрос относно събитията в Североизточна Сирия премиерът Борисов заяви: "Ние сме подкрепяли Турция винаги, когато е имала проблеми с миграцията, с лагерите и затова сме давали пари. Но докато води война, военни действия аз не мога да подкрепя. Никаква солидарност не мога да имам за война. Към никого. Каквато и да е цената на това – пак го повтарям. За всичко друго сме ги подкрепяли, защото сме партньори и в НАТО, комшии сме и те ни пазят от мигрантската вълна. За войната не могат да очакват подкрепа".

Борисов беше категоричен, че войната трябва да спре.

Заев: Ако не получим дата за преговори, правителството пада

Ако лидерите на ЕС в четвъртък и петък вземат негативно решение за започване на присъединителни преговори, или ако отново решат да отло...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...