Борисов изчисли колко ще струва изчистването на проблемите в БДЖ

20348
Борисов изчисли колко ще струва изчистването на проблемите в БДЖ
Снимка: БГНЕС

Няма място, където да позволя хората да останат без транспорт. Това заяви премиерът България Бойко Борисов от парламентарната трибуна във връзка с проблема с БДЖ. 

Той обясни, че действително би искал да изложа всички проблеми на масата, защото е убеден, че трябва да се знааят. "Поради липса на реформи, са натрупани милион след милион задължения", обясни Борисов.

Петър Мутафчиев: Спрените линии на БДЖ може да се спасят

Спрените линии на БДЖ може да бъдат спасени. Това коментира бившият депутат и министър на транспорта от кабинета "Станишев" Петър Мутаф...

Всички данъкоплатци плащаме за това 10 души да се возят в един влак, това може да го прави и друг вид транспорт. Вие не сте се справили по тези тема, обърна се към опозицията Борисов. Според него за БДЖ са необходими поне 1,5 млрд. лв., за да се каже, че проблемите са изчистени. "А те няма откъде да се вземат. Предлагам да се проведе в Комисията по транспорт диалог с общините и това съм го разпоредил", подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.

През 2006 година са взети влакове, които не са били платени и сега се опитват да ги платят. Борисов обясни, че бюджета е по-висок, но все още има големи задължения. „Тези пари трябва да ги вземем, за да ги платим. Тези опити правим, но има места, където много малко хора се възползват от 10 тона влакове, които се движат по линия”, коментира премиерът, цитиран от агенция "Фокус".

Той допълни: "Днес на МС съм възложил и на финансовия и транспортния министър още веднъж да гледаме схемите. Няма място, където да позволя, хората да останат без транспор. Да се разшири и редуцира разписанието, ще бъде направено".

Най-лесно е и най-популистки е веднага да преразпределим 40 млн., заложени да плащаме Сименс-ите, ще ги прехвърлим на 2006 г. да сте ги платили и няма да има проблем. И това ми е крайният вариант, ако продължавате да ми напомняте, каза още Борисов.

БДЖ готви спирането на още 90 влака в пълна тайна, протестите зреят

Масова стачка заради спирането на 38 влака от БДЖ се подготвя следващата събота (17 януари). Освен служители на железниците, много от к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com