Борисов: Между първо и второ четене могат да се променят параметрите в актуализация

13473
Борисов: Между първо и второ четене могат да се променят параметрите в актуализация
Снимка: БГНЕС

Чел съм мотивите. Между първо и второ четене могат да се променят параметрите в актуализация на бюджета. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде „Фокус”.

„Не може парламентарна група, депутат, да вкарва актуализация на бюджета. Може само това, което е вкарало правителството, а между първо и второ четене може да се променя. Затова ние казваме - да, подкрепяме тази актуализация, за да може на първо и второ четене да се отстранят някои неща, за които ще търся консенсус, ако БСП си подкрепи правителството”, заяви Борисов.

БСП се провали - не успя да спре актуализацията на държавния бюджет

Българската социалистическа партия използва процедурна хватка, но не успя да провали извънредното заседание на парламента, на което тря...

Попитан кои са тези въпроси, Борисов посочи, че трябва да се запишат парите за еврофондовете, общините, да се вкара, че служебното правителство може да сключва договори с институции, да докарат експерти да оздравят БНБ. „Рискът да гласуваме управител и подуправител между ГЕРБ и ДПС е огромен политически риск. Би се приело много тежко от обществото, партията не би си го позволила. Затова след изборите новото мнозинство да си избере управител и подуправител. Не е тайна и е видно, че ДПС се държи по-отговорно от БСП. БСП са се обидили на своите министри – това им напомних от трибуната – Чобанов е избран за депутат от БСП”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, в момента ситуацията в държавата е съвсем различна - разпаднато мнозинство, има партии, които са в колапс – сменят си председателите и политическата ситуация е видна. „Финансовото състояние е катастрофално в момента. Фискалният резерв е осем милиарда, от тях трябва да извадите 5. Рисковете пред държавата са огромни и всички го знаете това”, обясни Борисов.

На въпрос какви трябва да бъдат правомощията на служебното правителство, Борисов изброи: „Да има право да подписва споразумения и да вдигне тавана на дълга. Ако има криза, да има този инструмент”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика