Борисов не дойде в парламента за вота на недоверие

877
Борисов не дойде в парламента за вота на недоверие
Снимка: БГНЕС

Дебатите по вота на недоверие срещу правителството за провал в борбата с корупцията, който БСП внесоха, започнаха в пленарната зала.

В залата присъстват вицепремиерите Томислав Дончев и Валери Симеонов, както и още няколко министри, но премиерът Бойко Борисов не дойде.

Цветанов: Коалицията няма да се разпадне заради Истанбулската конвенция

Коалицията няма да се разпадне заради Истанбулската конвенция. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председателят на партията ...

"Без министър-председателя няма как да започнем дебати по вота на недоверие. Да поканим министър-председателя. В крайна сметка това е неговото правителство и този вот на недоверие е към неговия кабинет. Без министър-председателя няма как да започнем дебати", призова Драгомир Стойнев от левицата.

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви само, че Борисов ще бъде уведомен. Не е ясно дали той смята да се появи, но въпреки отсъствието му мотивите на социалистите изложи Крум Зарков.

"Този вот не е саботаж или враждебен акт, както се опитаха да го представят някои. Той е необходимост. Огромната част от онези 10 млрд. лв., които правителството е дало под формата на обществени поръчки например, са раздадени по субективни критерии или с предварително нагласен победител, допълни соцдепутатът. Диагнозата е корупция, но рецептата, която ни се предлага, не е ефективна", заяви той.

След него колегата му Антон Кутев настоя Караянчева да даде почивка, докато премиерът дойде.

Волен Сидеров: Не знам как ще гласувам на вота на недоверие

„Не знам как ще гласувам на вота на недоверие“. Това заяви лидерът на "Атака" и председател на ПГ на „Обединени патр...

"Когато става дума за вот на недоверие към правителството, няма как да оправдаем по-късното идване или изобщо неидването на министър-председателя. Той не знае ли, че има вот на недоверие? След като знае, а още не е тук, мисля, че имаме само два подхода. Тъй като сме държава с парламентарно управление, а вие сте председател на парламент в момента, вие сте човекът, който трябва да осигури присъствието му", обърна се червеният депутат към нея.

Караянчева обаче отказа да даде почивка, защото нямало достатъчно основания, и откри обсъждането.

На трибуната излезе лидерът на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че отсъствието на Борисов е доказателство, че не се бори успешно с корупцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика