Борисов обяви, че е готов да обсъди меморандума на ПП-ДБ (ВИДЕО)

2949
Борисов обяви, че е готов да обсъди меморандума на ПП-ДБ (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви днес във Варна, че е готов да обсъди меморандума, предложен от "Продължаваме промяната - Демократична България", касаещ най-вече назначенията в регулаторите.

Припомняме, че преди няколко дни той обяви, че избори 2 в 1 са най-логичният завършек на тази (не)коалиция.

Днес обаче Борисов обясни във Варна, че след понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума. И ще постави условия кои текстове може да подкрепи и кои - не. Тогава ще станат известни и условията, при които ГЕРБ евентуално ще приеме подписването на меморандум.

"Наблюдавам процесите"

"Аз много внимателно наблюдавам процесите през тази седмица и забелязвам колко майсторски колегите лидери на другите партии играят своята политическа игра", каза Борисов и обяви, че не приема обидите, които Делян Пеевски сипе срещу Христо Иванов. Още: "Водим преговори всеки ден": Борисов сравни работата на ПП-ДБ с попската (ВИДЕО)

За меморандума той заяви, че е "политическа незрялост и сега самите те искат да кажат, че това е работен документ". "Кирил Петков ми помогна да разбера играта му, защото ми разказа как и на какво са ги учили в Харвард.“ Борисов даде и пример: "Слагаш една яка червена линия, такива като ГЕРБ, се хвърлят върху нея – това е външния министър – и през това време печели всичко друго". Тази тактика, според него, ПП им приложили на тях.

"Евала на Кирил, шапка му свалям как изигра обществото и остави ГЕРБ да мрънка по някакъв меморандум", каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му финансовият министър Асен Василев тихомълком е сменил шефа на Агенция "Митници". "Цялата отбрана е в ръцете на ПП. Те сменят всички. Цялото здравеопазване и отбрана е в техни ръце", категоричен е той.

Борисов добави, че е нормално в управлението да има конфликти, тъй като са много и различни хора, но "доброто да ни държи заедно". "За обидите мога само да й се надсмивам. Историята дава всякакви реванши", казва Борисов изтъквайки, че преди 2 години е минал през това.

Оръжието за Украйна

Той добави, че българите си мислели, че страната ни е заляла Украйна с оръжие. "Мога да ви кажа, че 1 болт не сме изпратили. Министерството на отбраната, изпълнителната власт не свършили нищо. Няма едно нещо изпратено там. Нашите братя украинци гинат на фронта – питам защо", каза той и заключи: "Когато е война ясно избираш една от двете страни. Ние сме избрали ясно Украйна."

Борисов коментира и управлението във Варна, което определи като "хаус" и го сравни с това в София. "Само че в София опозицията се събра и реши да мисли повече за града, отколкото жаждата и влас за постове", добави той. Още: Нинова загрижена къде седи Борисов, щом скута на Пеевски е зает от Христо Иванов (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ призова кмета на столицата Васил Терзиев да се срещне с председателите на комисия и в рамките на няколко дни да започнат работа за приемане на бюджета на София. Той казва, че е "срамота" месеци наред да не можеш да си направиш мнозинство, "а да се имаш за политически лидер".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика