Борисов определи споразумението за бежанците като "приемливо за България"

3081
Борисов определи споразумението за бежанците като "приемливо за България"
Снимка: БГНЕС

Сделката с Турция за България е приемлива. България дава до 2018 година 5 млн. и нещо евро. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Вноската, която България трябва да направи, възлиза на 5 876 946,49 евро или близо 11,5 милиона лева.

"Това, което ме информира посланик Димитър Цанчев е, че към момента нашето предложение в споразумението да бъдат включени съседните на Турция страни, го има. Надявам се и днес да бъде достатъчно ясно, че либерализацията на визите влиза след като се изпълняват и ангажиментите на турската страна", каза премиерът, цитиран от БГНЕС. Той посочи, че в рамките на срещата на ЕНП е обсъдена и тежката ситуация в Гърция и Македония.

По думите му България няма да приема повече бежанци от Турция. "Ние сме се съгласили за релокация на 1200 човека – към момента имаме един. От двама, които дойдоха, единият избяга", заяви Борисов и каза, че България най-надеждно си пази границата.

"Вие знаете, че преди няколко дни пратихме помощи в Гърция, днес пращаме и за Македония, така че ние проявяваме своята хуманност и солидарност, но продължаваме да държим и армията, и граничарите на границата, защото процесите са неконтролируеми", подчерта премиерът.

Борисов посочи, че много от европейските лидер са притеснени относно днешните дискусии и решения. "Много искам днес Европа да излезе силна и единна. Аз съм оптимист, накрая винаги се взимат правилните решения", посочи министър-председателят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика