Борисов: По наше време взехме за пръв път дивидент от ЕРП-тата и ги глобихме

18551
Борисов: По наше време взехме за пръв път дивидент от ЕРП-тата и ги глобихме
Снимка: БГНЕС

Политическият противник е виновен - тази сентенция по горещия въпрос с елетроразпределителните дружества подхвана и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още вчера, 14 май, по време на срещата с Реформаторския блок Борисов се разпростря по темата енергетика. Бившият премиер изтъкна, че по времето на ГЕРБ е бил събран дивидент от ЕРП-тата.

Иво Прокопиев излезе с открито писмо до Сергей Станишев

Бизнесменът и собственик на медии Иво Прокопиев излезе с открито писмо до лидера на БСП  и на Партията на европейските социалисти...

"За първи път ги глобихме с милиони. Всички тези неща, които изваждат, ги дадохме на прокурор, и затова искахме (в точка 12 мисля, че беше), да няма никакво аутсорсване на дейността. Напротив - БСП разшири тази възможност. Безспорен факт. И сега, понеже някак си трябва да излъжат обществото, правят цялата тази манипулация. Единия ден им били виновни кабелите, на другия ден - нещо били нарушили... Все едно, до изборите трябва да им направя нещо. Когато в парламента трябваше да се промени законът, и точно тази точка, БСП гласува за разширение на възможността им за аутсорсване. А и те, когато бяха предишната тройна коалиция, помните, че не взимаха дивиденти от ЕРП-тата, а ние събрахме дивиденти и ги дадохме на хората", каза Бойко Борисов.

По думите на лидера на ГЕРБ Драгомир Стойнов е един обикновен пощальон. "Той превърна българското правителство и министъра, в един пощальон. Да носи документи до секретарките в Брюксел и да се връщат. На министър, на който са отнели правото да преговаря за интересите на България, въобще няма за какво да го коментирам. Страх ги е от вота, защото навсякъде са се издънили. Не ни дават информацията, но тя е чудовищна", продължи Борисов.

По думите на бившия премиер, управляващите вече фалираха държавата. "Дано все пак я оставят в някакво състояние, за да можем, както предишния път, да я възстановим за около година и да тръгнем пак напред, защото, след спирането на европейските фондове, около една година се занимавахме, на тогавашния финансов министър Орешарски, на "Батко и братко" да им пуснем фондовете. Всички фондове от Европа бяха спрени – всички. Оставихме ги всички фондове да работят – ето тези тролеи пред вас са видимото доказателство. И в момента щеше да се строи „Хемус” - сега „Хемус” няма да се строи. Това са абсолютни лъжи, че имат пари от бюджета. Те нямат пари да разплатят заплатите, взимат 20 милиона сега за "Мариците" за заплатите на миньорите кредит, ще строят за милиарди „Хемус”... Абсурд. Лъжа. И, за съжаление, Северна България, където сте и вие, е обречена на този тежък трафик. С часове - инвеститорът да дойде до Плевен, или до Бяла, или да отиде в другата посока. За съжаление, като дойдат и с вашите комшии и съседи, като си говорите ги питайте – без път до тук, как ще дойдат инвеститори? Идете да видите вече в Южна България, където е „Тракия”, където са другите магистрали, каква е разликата. Защо си ги избрахте пак тези?", завърши Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика