Борисов: Подкрепете ПП, ние нямаме от какво да се притесняваме, Рашков с 23 имота да се оправя с КПКОНПИ (ВИДЕО)

13737
Борисов: Подкрепете ПП, ние нямаме от какво да се притесняваме, Рашков с 23 имота да се оправя с КПКОНПИ (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ са готови на нови отстъпки, за да намерят диалог с “Продължаваме промяната” и “Демократична България” и да има мнозинство и правителство в рамките на този парламент. Една от тях е подкрепа за предложения от Кирил Петков и депутати от ПП проект за антикорупционен закон, където са предвидени и промените за КПКОНПИ. Знак за това дадоха лидерът на партията Бойко Борисов и коалиционният му партньор Румен Христов от СДС.

ГЕРБ има няколко варианта за кабинет, но в нито един от тях не присъства името на Бойко Борисов, обяви Христов пред bTV сутринта. Той обясни, че първата политическа сила може да направи много компромиси, но няма да отстъпи от: финансовата дисциплина, овладяването на инфлацията, отношението към Русия и подпомагането на Украйна с въоръжена помощ.

Борисов предлага формула за правителство

Единственият начин да има правителство е да се съберат контактните групи, преди президентът Румен Радев да връчи проучвателния мандат з...

Вечерта пък Борисов събра депутатите си и в живо включване във фейсбук направи анализ на 16-те точки, по които “Продължаваме промяната” обяви, че може да гласува заедно с ГЕРБ. "Аз исках с едно решение да кажа - да приемем 16-те точки, само че Ананиев, Добрев, Дончев са категорично против и искам да обясня за кое съм “за”, за кое съм “против”, а пък вие като парламентарна група ще решите", обърна се Борисов към своите.

Той поиска от депутатите си да бъде въведен механизъм за разследване на главния прокурор. И ги помоли: "Подкрепете техния закон за КПКОНПИ. Техния закон! На Зарков може да е по-хубав - затова ще има и двете. Говорете с колегите и го подкрепете".

"Ние нямаме от какво да се притесняваме. Бойко Рашков може с 23 имота да се чуди как ще се оправи пред КПКОНПИ, ние нямаме от какво - мен ме намериха в Банкя, в къщата с децата. И там ще ме намерят във всеки един момент. И съм ви се клел - никога не съм имал къща никъде другаде освен там, където живея. Защото и тая опорка продължава. Така че подкрепяме тази точка задължително, за да не могат да говорят, че едва ли не ние не искаме да се разследва. Главният прокурор е човек като всеки един, той не е Господ, ако сгреши, разбира се, че трябва някой да го разследва. Премиерът няма имунитет - нали знаете. И аз не съм имал имунитет години наред", коментира Борисов.

"Сутринта чух някой да казва, че ГЕРБ да се откажели от пъпната връв с Гешев. Що за глупост? Пъпната връв на ГЕРБ е с Европа и с Америка, с ЕНП, с ХСС, с ХДС, с най-големите партии в Европа", добави Борисов. "Чисто практически им казах как може да се излезе от кризата и да се направи правителство, без да се нанасят дори щети на отделните партии, всеки, който мисли, че може да бъде отговорен пред хората, защото само преди седмици минаха изборите и народът се произнесе ясно и точно. Само за шест месеца партията на промяната загуби близо 200 000 избиратели и два коалиционни партньора – ИТН и БСП“, посочи Борисов. 

Измислили сме как Лукойл да върне по лев от старата цена (ВИДЕО)

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията. Срещата беше с мюсюлмани. Измислили сме как ц...

От всички 16 точки на ПП той отхвърли категорично само една - за таван на цената на газа от 300 лв. на мегават час, и то с обяснението, че цената вече е паднала с 47%. Не коментира и още една - 13-та, която е за бюджетния дефицит.

По време на срещата Борисов призова Севделина Арнаудова да съди “Продължаваме промяната” за незаконния си арест. Това стана часове, след като Административният съд в София потвърди решението на Софийския районен съд, че арестът на пиарката на ГЕРБ е незаконен.

"Аз не искам да цапам България, но ти, заради детето, трябва да ги съдиш", обърна се той към нея по време на живо включване от партийната централа на заседание с парламентарната група. 

Бойко Рашков: Казах на Вежди Рашидов, че не е за шеф на парламента, той е творец

Купеният вот на тези избори беше много над това, което ние очаквахме, защото изглежда не са давани съответни указания на службите на МВ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика