Борисов: ПП-ДБ да кажат, ако ДПС са по-приемливи за тях (ВИДЕО)

6276
Борисов: ПП-ДБ да кажат, ако ДПС са по-приемливи за тях (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ да кажат, ако ДПС са по-приемливи за тях. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента за преговорите с ПП-ДБ. 

Борисов обяви, че ПГ на ГЕРБ - СДС започва да разговаря по програмата на ПП-ДБ, за да се види колко е реалистична и дали е надценена. Той отговори на въпрос кое е по-решаващо за кабинет програмата или министрите, като според него това е програмата. "Ако ние се разберем по програмата, няма да има значение в кой мандат ще се случи", каза лидерът на ГЕРБ. 

"Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори, но не е честно към нашите избиратели да го направя. Ние не сме поставяли ултиматуми, благодаря на акад. Денков, че го каза. За да говориш за втори мандат и да казваш, че няма да покажеш правителство, дотогава е някак си нелогично. Второ, когато казваш, че не искаш подкрепа от ГЕРБ и СДС, а от другите", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той призова другите да бъдат наричани с имена. "Другите са ДПС - приемливи значи за тях. Това каза Гюров сутринта, БСП, "Възраждане" и ИТН - приемливи за тях. Докато ние отказваме да преговаряме с всеки друг, считайки, че в този първи или втори мандат с коалиция между двете партии, ще е най-доброто управление за България, те продължават да ми говорят за другите. Те имат имена. Значи ДПС е по-приемливо от ГЕРБ - кажете го на вашите избиратели. Ще се съглася, направете си коалиция и управлявайте. Да шикалкавят с плаващи мнозинства, подобни глупости, това са хора, които не знаят как се управлява държавата", допълни Борисов.  ОЩЕ: Гюров: ГЕРБ искат да свалим картите, не е логично да говорим за имена за кабинет

Той разкритикува подхода ПП-ДБ да обясняват, че с ГЕРБ няма да се получи, но с  другите би могло и да получават плаващо мнозинство.

„Няма да се получи по този начин. Избягвам думите ултиматум, предупреждение. Едва ли не Гюров говореше за победата си, едва ли не имало парламент заради тях, това не можем да им го спестим, защото не е вярно. Парламент щеше да има без тях“, каза Борисов.

Борисов отбеляза, че ще прояви търпение, въпреки обидното отношение на ПП-ДБ и според него все пак днешния ден трябва да се използва, за да се видят програмите, като лидерът на ГЕРБ е оптимист, че по тази тема ще има разбиране.

„Ние сме искрени, коректни и точни и ще продължим и днес, макар че трябваше 10.00 ч. да почнем - те не са готови. Нашите депутати отидоха да ги поканят групите да работят", добави още Борисов.

Според него за бъдещ кабинет няма смисъл да се говори за квоти, а най-доброто от всички партии. Той отбеляза, че експертите на ГЕРБ са станали политици. "Краси Вълчев, какъв политик е - той е експерт", смята Борисов. 

„Ако нямат сериозен план да направим правителство - това е вече бих го нарекъл изнудване. Няма да ви кажем нищо, провалете си вашия мандат, скарайте се с всички останали, за да можем след вас да минем и да си говорим с тях. 

Според него също така ПП-ДБ вече признават, че ГЕРБ е първа сила с избора на председател и затова, че са казали, че им позволяват да ги контролират. „Виждате ли колко е нелепо дори и това – ако ние сме лоши, даваш на лошия да те контролира. Има ли логика? Няма“, заяви той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика