Борисов призова: Три пъти да излезе Нинова, да се отрече от Сатаната

7327
Борисов призова: Три пъти да излезе Нинова, да се отрече от Сатаната
Снимка: БГНЕС

Да не се влиза в спор с БСП за антикорупционния закон, призова премиерът Бойко Борисов във Варна. Той взе участие в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ.

„С БСП няма да влизате в спор за антикорупционния закон. Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е опозиция. Когато всички инструменти за управление са в нея", кза той.

"БСП, когато имаха на два пъти, поне откакто аз съм в политиката, възможност да приемат и приложат тези закони, приеха само един закон, който по своята същност е закон, защитаващ корупцията през 2008 г. Задължавам всички от МГЕРБ и ПГ на ГЕРБ да прочетат и научат този закон, защото той показва истинската същност на БСП. След управлението на Тройната коалиция, те приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата по време на тяхното управление“, заяви Борисов.

Корнелия Нинова към управляващите: Освен в паралелна държава, живеем и в два паралелни свята

Най-накрая след три месеца правителството излиза с програма, но тя от отстъпление от предизборните им обещания. Така лидерът на БСП Кор...

„Когато спорите за такъв закон, казвате: „Много ви обичаме, много сте хубави, много сте умни, по-добри сте от нас, но когато ви се даде властта, вие приемате такъв закон“. Сега нашия - лош - хубав, го консултираме с Европа, с неправителствени организации и мислим, че предлагаме нещо добро.

Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат: „Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!“

Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже „Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон“ с радост ще я изслушам“, каза още премиерът.

Лидерът на ГЕРБ и министър-председател за пореден път направи преглед на задочния спор с президента, а не е тайна и с БСП за закупуването на военна техника. Борисов не пропусна да изреди отново какви пари е платила държавата досега за поредица далавери. При това оневини ГЕРБ.

„Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата възможна военна техника“, постави въпрос премиерът.

Цветан Цветанов: Не искаме президентска република. БСП е преписала 70-75 % от нашия законопроект

Не искаме президентска република. Това каза във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цве...

„Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия възможен хеликоптер, най-скъпия възможен самолет и най-скъпия изтребител? Ние, когато провеждаме търгове и обществени поръчки за дружества и организации – едни купуват „Шкода“, други - „Дачия“, трети купуват „Фолксваген“. Не се хвърлят всички на „Мерцедес“ и „Пасат“, коментира Борисов, като обясни, че има и на по-достъпни цени.

„Има и друг тип самолети, друг тип бронетранспортьори, които струват много по-малко пари. Това са 1,5 млрд. без въоръжението по тях. Пак ще напомня – лесно и популистко е да се говори. Искам и аз всички да са добре в тази държава, само че миналата година платихме 1,2 млрд. по „Белене“, 1,3 млрд. по американските централи, 3,7 млрд. за КТБ – 6,5 млрд. живи пари излязоха от България, без да го усетят хората. Нито един от тези договори не е подписан от ГЕРБ – ГЕРБ не ги е имало тогава, каза още Борисов.

„За хубаво или лошо партиите, когато управляват, носят отговорност и за доброто, което правят и за лошото, което се е случило през техния период. Не може да носиш отговорност само за една година, откакто си председател на партия - носиш 130 години назад, като искаш да си председател на тази партия“, добави Бойко Борисов.

В този смисъл той коментира и отпускането на средства за общините.

Парите за общините са давани целево и по искане на кметовете, каза премиерът Борисов.

Нинова не си представя БСП и ГЕРБ да имат общ проект за антикорупционен закон

Антикорупционното законодателство трябва да бъде прието по-бързо, но не си представям да обединим проекта си с този на ГЕРБ. Това каза...

„Дали сме били пари за смесените райони. За радост или за беда, огромната част от кметовете са от ГЕРБ, другите са от ДПС и тук-таме има някой от БСП“, коментира Борисов обвиненията на БСП, че правителството отпуска пари общини с кметове от ГЕРБ и ДПС. Той заяви, че тези пари целево са давани за улици, за детски градини, за канализация, за чешми и водоснабдяване, за обредни домове, за спортни площадки, за саниране на училища.

„Те са по искане на кметове, по искане на партии. Ние сме минали, разгледали – неотложно е трябвало да бъдат направени и сме ги направили“, обясни Борисов, цитиран от агенция Фокус.

По думите му, обвиненията на БСП са политическо говорене, присъщо на опозицията. „И ние да бяхме опозиция и ние така щяхме да говорим“ добави той.

„Говореха за дълга, какъв дълг сме взели – ей го, той си стои във фискалния резерв. Просто парите са евтини и е хубаво държавата да има мазнинка, да има буфер, да има сигурност. Не се знае утре какво ще стане, но парите седят във фискалния резерв и всеки ги вижда“, посочи Борисов.

Премиерът добави, че с усилията, които правителството полага за стабилност и по отношение на данъчната политика безработицата в страната пада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика