Борисов се скри от депутатите по темата с Черноморския флот

2145
Борисов се скри от депутатите по темата с Черноморския флот
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отказа да вземе участие в редовния петъчен парламентарен контрол и да даде отговор за политиката на правителството за гарантиране на балансите и сигурността в Черноморския регион. Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която обясни, че министър-председателят е поискал отлагане на отговора.

В средата на юни, когато Румъния предложи да има обща флотилия, в която да участват освен Румъния и България и Турция, Борисов заяви, че “страната ни няма да стане част от подготвения черноморски фронт срещу Русия", като уто

Бившият външен министър Николай Младенов имал амбиции за президентския пост (ВИДЕО)

Бившият външен министър Николай Младенов имал амбиции да бъде издигнат за кандидат-президент на ГЕРБ. Младенов, който в момента е спец...

чни, че това би довело до военен конфликт, който той няма да допусне.

Тъй като преди неговото изявление военният министър Николай Ненчев и президентът Росен Плевнелиев бяха подкрепили публично идеята на Румъния, Борисов проведе спешна среща с тях и тримата излязоха със съвместно изявление.

"Винаги съм казвал, че искам да виждам в Черно море платноходи, яхти, големи кораби с туристи, а не да се превръща в арена на военни действия", заяви Борисов. Той коментира още, че министрите на отбраната и външните работи са давали напразни надежди, без да го информират ще имат проблеми.

По време на днешния контрол премиерът трябваше да даде пояснения пред народните представители каква точно е политиката на България по въпроса.

Борисов отстрани Кунева, поема лично подготовката за председателството ни на ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов поема функциите на национален координатор за подготовката и провеждането на председателството ни н...

За сметка на това министрите от кабинета чинно изпълниха задължението и се явиха пред депутатите. Енергийният министър Теменужка Петкова ще трябва да огласи общата стойност на изградените основна строителна площадка и спомагателни бази и съоръжения на територията на площадката АЕЦ "Белене".

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева ще даде пояснения как ведомството й прилага принципа "Парите следват ученика" при финансирането на училищните институции.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на въпроси за строителството на различни обекти. Петър Москов, министър на здравеопазването ще обясни защо в селата няма аптеки и как се заплаща извънредният труд в Министерството на здравеопазването. Към министъра има отправен въпрос относно задължения на НЗОК към чуждестранни фондове и здравни каси, осигурили здравни услуги на български граждани в Европейския съюз.

Николай Ненчев, министър на отбраната ще каже какво е състоянието на сухопътни войски и какво е бъдещето на въоръжените сили на Република България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика