Борисов ще реши и проблема с мъртвите делфини

1523
Борисов ще реши и проблема с мъртвите делфини
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов ще съдейства за решаване на проблема с мъртвите делфини по родното Черноморие. Това съобщава Атанас Русев от екоорганизацията „Да запазим корал“. Във фейсбук страницата "За делфините" той съобщава, че е провел личен разговор с премиера по темата и той ги е поканил на среща утре в 10,00 часа в Министерския съвет.

„На срещата ще присъстват всички отговорни министри! Ще кажа единствено, че до този момент единственият човек, който реагира мигновено, беше премиерът... За което искрено му благодарим! Целта е повече да няма мъртви делфини в Черно море, жертва на незаконния улов със стотици километри дължина дънни мрежи за калкан“, пише Русев.

Бойко Борисов: Не пожелавам на никой да управлява в такива времена

“Никак не ни е лека ситуацията и затова действително искам да сте сигурни, че ви се е случило да министерствате в най-тежки време...

Екозащитници и обикновени граждани алармират за масовото умиране на делфини по Южното Черноморие. На нерадостната гледка се натъкват плажуващи, информацията се потвърждава и от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас.

От екоинспекцията съобщават, че двадесет и един мъртви делфина са открити само през почивните дни по плажовете в Поморие, Ахелой, Созопол, Резово и Бургас. Единадесет са изхвърлени от морето в района на Солниците в Бургас, седем са открити в Ахелой и Поморие, по един на плаж „Силистар“ в Резово и на „Алепу“ в Созопол.

От началото на годината в РИОСВ-Бургас са постъпили 60 сигнала за мъртви делфини от общини и граждани, по които са извършени проверки от инспекцията. За сравнение – през цялата 2015 г. техният брой е 56, а година по-рано – 21.

От организацията „Зелени Балкани“, които също следят отблизо за проблема, казват, че случаите от миналата и настоящата година са сигнал за извънредна ситуация. Като основна причина за измирането на делфините се посочва оплитането им в бракониерски рибарски мрежи, пише Topnovini.bg

Бареков преглътнал егото си и предложил на Борисов да се заеме със "съдбата" на реактора от "Белене"

Евродепутатът Николай Бареков предложил да премиера Бойко Борисов да се заеме със "съдбата" на реактора след решението на арбитража за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика