Борисов: Ще си отида от политиката, когато АМ Хемус бъде построена (ВИДЕО)

6811
Борисов: Ще си отида от политиката, когато АМ Хемус бъде построена (ВИДЕО)
Снимка: Министерски съвет

Бойко Борисов разказа как са протекли преговорите с KBC Group, които откриха свой център във Варна с 300 нови работни места. От изказването на премиера се разбира,ч е той е заложил политическата си кариера за завършването на АМ Хемус, за да убеди KBC да инвестира в района. По думите му Варна ще се превърне в следващия голям икономически център на България до 4 години.

"KBC е група, която управлява над 400 млрд. евро. За тези, които са били в Брюксел, най - високите сгради са техни. Преди година водихме разговори и аз им обещах, и то не беше за обещание, им казах, че ще си отида от политиката, когато АМ Хемус е готова. Хемус се строи изключително активно", обясни Борисов.

Бойко Борисов се разграничи от искането за закриване на БХК

Премиерът Бойко Борисов се разграничи от искането на коалиционните си партньори ВМРО-БНД да бъдат предприети мерки от страна на българс...

"Неслучайно Световната банка направи център в София, неслучайно Китай взе решение да нарпави световния си мозъчен тръст в София. Ние казахме, Хемус ще я има, Варна ще стане един от най-добрите градове за живеене и градът с най-голяма перспектива за следващите пет години. Много млади, високообразовани и интелигентни хора се завръщат", добави премиерът с цел да обясни важността на инвеститора за Варна и региона.

За да подчертае значимостта на региона Борисов разказа за солниците в Провадия, които "са на 6700 години". "Светът не го знае, Европа не го знае, знае го само една определена група от учени." Страхотна история, продължи премиерът. "Стената на Провадия е на 6007 години, както каза един археолог, в сравнение с нея Китайската стена е един млад строеж."

Премиерът изтъкна, че от Варна "ще се ръководят много страни и офиси в Европа". "Какво очаквате повече да ви направим? Църкви се правят, манастири се правят, каквото искате? , попита Борисов варненци.

"Така че парите за Хемус са заделени, строи се усилено. Вие сте млади, ще видите след 4-5 години Варна какъв център ще бъде, като тая връзка София - Велико Търново - Варна се отвори", каза той.

От думите на премиера стана ясно, че финансовият министър има големи заслуги за назначаването на поста директор на МВФ на Кристалина Георгиева.

Бойко Борисов: Членството на Северна Македония в ЕС не може да се случва за наша сметка

Членството на Северна Македония в ЕС е важно, но не може това да се случва за наша сметка, прекроявайки историята. Това каза премиерът ...

"Неслучайно ЕС ни даде най-модерния, красивия, умния ресор. Неслучайно представител на нашето правителство с абсолютна лекота премина. Вчера разбрах, че френския представител е имал проблеми май. Неслучайно преди една седмица отново българка, предложена от българското правителство, и тука Горанов свърши огромна работа, и стана шеф на огромна финансова институция - Кристалина Георгиева. А кмета на Габрово пое управлението в Брюксел на общините.", похвали се Бойко Борисов.

Премиерът не пропусна да размаха пръст към БСП: "И някои казват провалено правителство. Правите ли разлика между наш'те инвестиции и тези, които правеха само молове. Добре, че са правили молове, да има къде да пазаруваме. Правите ли разлика? Едното носи качество, защото с подобни огромни инвеститори, над 3 млрд. лв. , България печели, особено сега, когато България е в чакалнята на еврозоната и банковия съюз. Щото тези хора като си отидат това, което говорят пред вас, то излиза в Twitter, в техния профил и се вижда."

„Неслучайно всички кредитни агенции дават нарастващ рейтинг на България. Неслучайно от няколко години икономиката ни държи ръст.А когато фактите говорят, предлагам никой да не коментира"

Тук можете да видите цялото изказване на премиера Бойко Борисов след 20 минута от записа.

Премиерът Бойко Борисов получи почетен девети дан по таекуондо(СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан по таекуондо, предаде специалният пратеник на Агенция „Фокус“ в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика