Борисов: Събитията в региона наложиха нуждата от "Източно партньорство"

9196
Борисов: Събитията в региона наложиха нуждата от "Източно партньорство"
Снимка: БГНЕС

По време на срещата на ЕНП на лидерите от страните от Източното партньорство обсъдихме скорошните събития в Източна Европа, които поставиха сериозни предизвикателства пред самата концепция за Източното партньорство и по-специално пред фундаменталните ценности и принципи, на които се основава ЕС - мир, приятелство, солидарност и просперитет. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" от латвийската столица Рига.

„Новите развития в страните от тези регион доведоха до спешната необходимост да се засили политиката на Източното партньорство. С останалите лидери от ЕНП се съгласихме, че трябва да се търси засилване на европейската сигурност, стабилност и просперитет, както и укрепването на европейските ценности и принципи в региона. Сега повече от всякога обществата от Източното партньорство, които са в подкрепа на интеграцията с Европейския съюз, се нуждаят от силна, активна и незабавна подкрепа от страна на ЕС. Нашите позиции ще бъдат ясно заявени и защитавани по време на Срещата на върха на Източното партньорство тази вечер в Рига, Латвия”, посочва премиерът Борисов.

Мъж проби охраната на НСО и се добра до Борисов

Националната служба охрана допусна пробив в сигурността при охраняването на премиера Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Малко преди началот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика