Борисов: В Брюксел ме посрещнаха на крака заради това, че разгромих лидера на ПЕС

26112
Борисов: В Брюксел ме посрещнаха на крака заради това, че разгромих лидера на ПЕС
Снимка: БГНЕС

В Брюксел всички ме посрещнаха на крака и това, че победих лидера на ПЕС в България и то разгромяващо, има много силен оттенък в Европа, както и, това че не влязоха националисти показва, че българският народ е много мъдър.

Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

Борисов: Важното е утрешният ден да бъде последен на кабинета "Орешарски"

Важното е утрешният ден да бъде последен на кабинета „Орешарски”. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисо...

„И лъжите, които им спретнаха колегите от "Атака", не са останали без последствие за тази партия”, допълни Борисов.

„Очаквах, че вотът ще бъде първа точка, защото трябва да бъде една-единствена. Те се правят, че нищо не се е случило в неделя, а вече политическото пространство е различно. Те не са победили нито за парламентарни избори за българския парламент, нито в неделя на вота го удържаха”, посочи Борисов.

„Наричат момчетата в БСП техническа грешка, искаш да си обидиш електората - 30, 40 да се направили, но 34 000 техническа грешка? Станишев не може да си подреди листата, неговата партия не го избира пръв, а иска да управлява държавата и да прави ремонт на кабинета. Те не знаят къде са, явно шокът е много силен. Искам да ги помоля да преодолеят егото си и да отидат на предсрочни избори. Вече се появиха нови партии с резултати - АБВ, ББЦ, РБ", заяви Борисов и подчерта, че вече няма да бъде същият парламент. „Ще седнем тогава публично пред хората ще направим консултации публично пред хората да се стабилизира държавата”, заяви той.

„Сега как да се работи - те седят вътре като болни прасета и се гушат, и не знаят какво ще правят. Какви ремонти, какви кабинети ще правят тези хора”, попита Бойко Борисов.

14 500 гласа имаме повече ГЕРБ и Реформаторския блок от БСП и ДПС, заяви Борисов. „Системата ги направи, че те имат 4 и 4, а ние 6 и 1. Иначе ГЕРБ си заслужава 7 мандата”, допълни той.

БСП: Номер 15 в листата ни не е получил 34 хил. купени гласа преференция

В открито писмо БСП призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да спре да лъже и да се извини на миньорите. Свидетели сме на поредната лъжа...

За спечелилия преференциален вот за евродепутат от ГЕРБ, Борисов коментира: „Спечелилият евродепутат го наричат техническа грешка, недоразумението Манолова”.

Попитан какво ще направи, ако днес Орешарски си подаде оставката, Борисов заяви, че ще го аплодира.

На въпрос дали може да се разбере с ДПС, Борисов категорично отговори „Не, такова нещо не бих направил”.

"Два партии се разсипаха от тази тройна коалиция - БСП и „Атака” ги няма”, посочи той.

Според Бойко Борисов, всеки ден за „Атака” е скъп, поради това няма как да подаде оставка. „Атака” си заминаха, безпомощни същества, заяви лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов отрече твърденията, че е заедно с Бареков, като ги нарече пълни лъжи.

Бойко Борисов: Разчитам на чувството на самосъхранение на ДПС, за да падне Орешарски

Станишев го бихме и на парламентарните избори, и на европейските – БСП претърпя пълен крах, а те казваха, че в неделя е същниския...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика