Борисов: Забравете за нови пътища и магистрали, докато не се върнем на власт

26370
Борисов: Забравете за нови пътища и магистрали, докато не се върнем на власт
Снимка: Правителствена пресслужба

Над 70% от хората не са излезли да гласуват. Можеше да има много стабилно управление между партиите на промяната, ГЕРБ и СДС. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов на семинар на младежката организация на ПП ГЕРБ в Арбанаси. И попита – как по-приемлив за новите победители е станал "световният шампион по брой фалирани банки Румен Гечев".

Когато два пъти подред кажеш, че Крим е руски и в понеделник после пуснеш съобщение, че едва ли не не са те разбрали – това беше трик, коментира Борисов. Точно както е трик и проверката на НАП срещу Бойко Рашков – следователят с 19 имота. "Защото като му направят ревизия сега, после 5 години никой не може да го бутне. Това е индулгенция", каза бившият премиер, цитиран от вестник "24 часа".

Бойко Борисов: Черни 24 часа за България!

Във фейсбук лидерът на ГЕРБ и бивш министър-предсдеател Бойко Борисов коментира трагедията на АМ "Стурма". Публикуваме текста без редак...

До Търново в края на тази година щяхме да стигнем с "Хемус" и всичко това десетилетия ще стои така. Те няма да го направят и няма да го пуснат. Но щели да строят 4 магистрали за година. Велоалея не могат да направят за това време. Чух за магистрала между Констанца и Истанбул. Чакайте, вие не сте си вързали големите градове на запад и север, каза бившият премиер. Бойко Борисов отговори на Рашков: Всеки лот от "Хемус" е с банкова гаранция (ВИДЕО)

Вашите деца ще връщат онова, което причиняват тези хора. Тихомълком, без да се знае за какво, всеки понеделник по половин милиард се тегли. Тези тегления ние много пъти сме ги обсъждали, защото няма човек, който не иска да не са безплатни детските градини, да не се плаща ДДС и данък. Само социалните мерки, които предложиха вчера, са около 15 млрд. лева. Бюджетът се прави от управляващите, защото основното мерило е да спазиш дефицита. Сега ще си затраят, познавам ги добре. Като ги гледам инфлацията ще отиде към декември около 10%, каза Борисов и посочи, че едно от първите предложения които ще направят в новия парламент ще е за мораториум върху тегленето на дълг.

Милиарди вече ги няма. Докато говорим за измислени чекмеджета, крадат по 10 млн. на ден от зелената енергия. При 15% скок на цените на тока през 2013 г. ние давахме оставки. А сега – няма реакция, посочи лидерът на ГЕРБ.

Пред младите от партията Борисов отговори и на упрека, че е изкарал възрастни и опитни за водачи на листи. "В условия на криза най-опитният сяда да кара колата. А ние сме в 3 кризи – чудовищна мигрантска, Covid криза и финансово-икономическа", изброи той.

Всичко съм вярвал, но когато си пръв по смъртност в света, да дадеш медал и да кажеш, че си се справил с кризата, това е гьонсуратлък. В ден с 200 загинали, а същата вечер и 9 изгоряха в старчески дом, да даваш медали и да тропаш хоро – върхът на нахалството, окачестви Борисов.

Какво ще стане, ако настъпи 2022 година, а България няма държавен бюджет?

България все още няма внесен проект за държавен бюджет за следващата 2022 година. Основна причина за това бяха поредицата от парламента...

Той посочи, че се отнасят най-добронамерено към желанието да се състави правителство и увери, че в пленарна зала ще им подкрепят всички предложения по бюджета. Чакаме да чуем радостната новина, че имат 90-95% съвпадение на приоритетите, значи ще има правителство. Ние ще ги подкрепим и ще излязат по 20-30 милиарда отгоре на година, предупреди Борисов.

Според него в АЕЦ "Козлодуй" трябва да има 7-и и 8-и реактор. "Това е добра инвестиция, важна за България. Само им казвам, че реакторите 5 и 6 сме ги удължили да работят още 30 години, защото чух, че някой щял да ги удължава. Подписан е договор за свежо ядрено гориво с "Уестингхаус", интерконекторите се строят. Всичко сме направили", изброи лидерът на ГЕРБ и допълни, че ще настояват в бюджета да бъдат заложени и парите за втората част на ескадрилата за бойните самолети.

На срещата присъства и Томислав Дончев, който обясни, че с новия дизайн на мярката за саниране, то на практика няма да се случва, защото е предвидено финансово участие на домакинствата. Дончев напомни, че 2021 г. – първата година от новия програмен период, е нулева. Държавата няма и План за възстановяване, докато държави като Гърция, Румъния, Хърватия вече са изхарчили авансите.

Надявам се 2022 г. да не бъде, да имаме одобрено споразумение за партньорство, оперативни програми и най-после да се случи нещо с Националния план за възстановяване и устойчивост, защото в нормална година това са 7-10% от публичните разходи. Особено във време на криза този ресурс не бива да бъде пропускан и българската икономика, граждани и общини трябва да имат достъп до него, каза Томислав Дончев.

Казано с две думи – саниране повече няма да има, докато не се върнем ние в управлението. И магистрала "Хемус" и скоростен път между Русе и Търново няма да има, докато ни управляват хората на Радев. А за тези, които искат да слязат на юг, няма да има и тунел под Шипка, обобщи Борисов.

Клошар е изтеглил 18 млн. от парите за "Хемус", потвърди МВР

Малоимотен гражданин е използван за тегленето на големи суми от парите за АМ "Хемус". Това потвърди вътрешният министър Бойко Рашков дн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика