БСП иска минималната заплата да се повиши от 1 юли (ВИДЕО)

1725
БСП иска минималната заплата да се повиши от 1 юли (ВИДЕО)
Снимка: БСП

"Днес внасяме законопроект, който предвижда минималната работна заплата, която стана 50% от средната благодарение на БСП, да влезе в сила от 1 юли тази година, а не от 1 януари 2024 г.", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание. 

Според нея по този начин се защитават над 500 хил. работещи бедни. "Смятаме, че заради високата инфлация и цените сме длъжни да се погрижим за тези хора", добави още Нинова. 

"Коалицията на джентълмените предлага законодателна програма, съгласувана помежду им. В нея има важни закони. Има и такива, които няма да подкрепим, но има пропуснати много важни ежедневни теми, които вълнуват почти цялото българско общество. Ние от днес започваме внасяне в деловодството на Народното събрание на нашат законодателна програма. Имаме собствена, самостоятелна, тя е израз на наши последователни политики", добави Нинова. ОЩЕ: Разбраха се: Председателят на 49-ото Народно събрание ще е от ГЕРБ

Нинова коментира и темата с бюджета, като отчете, че БСП е против вдигане на данъците, но не е за 3% дефицит, защото това означава рязане на разходи.  ОЩЕ: Дефицитът, Еврозоната и данъците са пресечни точки между ГЕРБ и ПП-ДБ (ВИДЕО)

Тя обяви, че БСП ще внесе още освобождаване на младите хора до 26 години от плащане на данък, майчинството да бъде, колкото минималната заплата за втората година. 

БСП ще внесе поправки в НПК и НК, свързани мерки срещу  шофирането под въздействието на алкохол и наркотици. От БСП искат повишаване на наказанията и да няма възможност за условни присъди. Част от законодателните инициативи на БСП, насочени срещу каналджиите. 

"Внасяме Закона за борба срещу домашното насилие. Не сме в никакъв случай за домашно насилие, но категорично се противопоставяме през този закон да се прокарване на джендър идеология чрез отнемането им от семействата, чрез образователни програми от НПО, насилие чрез бездействие. Изчистили сме този закон от всички текстове, които касаят децата, джендър идеологията при децата, образованието в тази посока и всичко, което изредих. Нито един такъв текст и всички текстове, които гарантират, че домашното насилие ще бъде наказвано така, както трябва и че тези насилници ще получат, каквото заслужават", добави още лидерът на БСП. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика