БСП не е фактор при взимането на решения от кабинета

12598
БСП не е фактор при взимането на решения от кабинета
Снимка: БГНЕС

Кафето на Местан с Борисов е демонстрация, че ръководството на БСП не е фактор във взимането на ключови решения от кабинета. Това каза Румен Петков от Гражданската инициатива АБВ в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия. "Аз не знам някъде да се е провела среща между Станишев и Местан или между Станишев и Борисов, тук поне всички знаят, че е имало среща между Борисов и Местан и след тази среща поне част от проблема, свързан с предстоящите евроизбори беше решен. И то беше решен без БСП, коменитра Румен Петков. - Не мога да кажа дали ДПС се отдалечава от БСП, но във всички случаи има тежки проблеми във взаимоотношенията, които не се решават, или поне, за които ръководството на БСП не е в състояние да направи крачка към решение. Например кадровата политика. И тук не бива да бъде винено ДПС. ДПС като партия има своите интереси, ДПС реализира определена кадрова политика, БСП като мандатоносител не е в състояние да го направи".

На въпрос кой в средите на БСП пробутва решението, че ДПС е преяло с власт той отговори: "Това го казват членове на ръководството на партията, това го казват членове на Изпълнителното бюро. Това го казват народни представители. Едни го казват публично, други го казват в разговори, едни го казват пред медиите, други го споделят с болка и с тревога. Но какво означава мандатоносителят да се оплаква, че някой преял с власт? Това означава, че мандатоносителят няма волята и няма характера да реализира определена политика. Когато си мандатоносител, когато реализираш мандат, когато участваш във формирането на кабинет всъщност ти малко или много изместваш, тушираш въпроса: "Защо си загубил изборите?" Досега нямаме оценка защо загубихме изборите 2013 година".

Румен Петков за срещата на Плевнелиев с шефа на EVN: Абсурд и арогантност!

Срещата на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN е абсурдна. Това каза Румен Петков от гражданската инициатива АБВ, в предаването "...

Според Румен Петков, листата, която АБВ предложи за евроизборите е много сериозен знак за бъдещето. "В листата има много качество, има много достойнство. Следващият след Ивайло Калфин е ген. Михов. Той е безспорен авторитет в сферата на сигурността и не само в Българската армия, а и в българското общество. След ген. Михов е Коста Проданов – един човек със завидна биография, със завиден стаж на финансист, в т.ч. и в Япония. След Коста Проданов е Надя Найденова с работа в чужбина зад гърба си, с доста богат опит в Германия", обясни Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика