БСП нека си хапнат и пийнат на Бузлуджа - те обичат, заяви Борисов

11380
БСП нека си хапнат и пийнат на Бузлуджа - те обичат, заяви Борисов
Снимка: Правителствена пресслужба

Каква мощ са демонстрирали БСП? В Нови пазар в цялата община имат един кмет, в Шумен – един. Това е страшна мощ. Нека да си хапнат и пийнат, те обичат. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Нови пазар, където присъства на церемония по откриване на обновените административни сгради на полицейския участък и пожарната.

„Не бива да се харчи енергия, това си е тяхна традиция. Сега много злини са направени в България за тези десетилетия управление, но да не им разваляме празника. Нашата работа е да показваме какво е било. Аз знам какво е да си кмет по управление на БСП – в София щяха да уморят хората. Не помните ли, направиха криза с боклука. Защо после няма никакви кризи? Не помните ли техният лидер, когато ходеше да мие с Вълка улиците в София? Те ще ми говорят за кметове какво са правили, какво са мъчили, да не говорим, че са ги и трепали преди години, около 44-та. Но честит им празник, ние показваме“, коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Борисов: Ако сме искали да пазим редник Киро и Райън, нямаше да завеждаме дела

Ако някога сме искали редник Киро или редник Раян да пазим, нямало е да заведем дело срещу KGM Maritime Shiping AD. Това каза министър-...

„Всеки кмет на Нови пазар от БСП може да седне при моя кмет и да каже: „Аз направих това и това и мога да кажа това и това“. Каква мощ? Аз три пъти им занесох властта. Диктаторът отиде и им каза: „Моля ви се вземете, управлявайте, ето ви оставката“. Три пъти го правих, дето се вика, смеят ми се сега, и те не могат. Е и какво – на шест месеца да правим избори, това ли иска държавата и това ли се очаква? Те са опозиция, а ние не можем да делим кметовете. Най-много кметове имат ГЕРБ и ДПС. Сега да не даваме на кметовете на ДПС?“, попита премиерът и уточни, че там навсякъде живеят и хора, които са членове на ГЕРБ, и на БСП. „Шумен колко години – пречиствателна станция им направихме, зала, 28 блока санирани, кръгово и чакате стадиона. Поне да не го бяха разрушили, а не да го направим. Нека се забавляваме с тях, не са лоши. Колелета карат, коне карат“, добави още премиерът.

По думите на Борисов за последните години в Нови пазар са влезли над 20 млн. лева. Той подчерта, че знае проектите във всяко едно населено място, както и че правителството полага усилия за всеки един български град. Премиерът посочи, че бързото развитие на инфраструктурата дава възможности за разрастване на бизнеса и разкриването на нови работни места. „Инспектирахме строежа на АМ „Хемус“ - от Ябланица много са напреднали“, каза Борисов и допълни, че от средата на август се очаква и първа копка на строежа от Белокопитово.

В Нови пазар бяха санирани 20 многофамилни жилищни сгради и 3 обществени, сред които са полицията, пожарната и сградата на Общината. Финансирането на проектите, което възлиза на обща стойност 15 450 885 лева, е отпуснато от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и Оперативна програма „Региони в растеж“. След изпълнението на проектите 30% от населението на Нови пазар вече живее в санирани жилища. Сградите на полицията и пожарната са с поставена топлоизолация, нова отоплителна система, осветление и дограма. Допълнително е извършено и конструктивно укрепване, подменени са ВиК и ел. системите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика