БСП пак скочи на Борисов, сравнил Левски с нелегалните мигранти

5375
БСП пак скочи на Борисов, сравнил Левски с нелегалните мигранти
Снимка: Actualno.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да се извини на народа, защото е поругал един от националните му герои.

Тя излезе с открито писмо, в което припомни думите на Борисов от конгреса на ГЕРБ вчера (26 ноември).

Повечето българи не одобряват, че Главчев изгони Нинова от пленарна зала

Трима от всеки четирима смятат, че Димитър Главчев е постъпил правилно, като е подал оставка. Мнозинство от 60% не одобряват действията...

Там премиерът коментира филма на Елена Йончева за оградата по границата с Турция. В лентата депутатката от БСП заключава, че съоръжението може да бъде прескочена и със сгъваема стълба.

"Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски шеще да я прескочи, ако беше жив", каза пред най-висшия форум на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Нинова по този начин премиерът е сравнил Левски с нелегалните мигранти.

"В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни идеал и гордост. Едно такова име е Васил Левски", пише Нинова в откритото си писмо и допълва: "Всички се кълнем в неговата мечта за "чиста и свята република" и се стремим да постигнем завета му - българският народ да бъде равен на другите европейски народи".

Социалистите осъждат думите на Борисов и настояват той да се извини на българския народ, става ясно още от писмото на Нинова.

Цветан Цветанов: БСП не могат да работят за хората, демонстрират „фасадна“ игра

БСП са доказали, че не могат да работят за хората. Единственото, което правят, е да вредят на държавата и да я отклоняват от единствени...

"Скъпи българи, над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България личности. Във времето на разделение, в което живеем, останаха твърде малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои", завършва лидерката на социалистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика