БСП постави условие на АБВ за партньорство - напускане на четворната коалиция

13292
БСП постави условие на АБВ за партньорство - напускане на четворната коалиция

БСП ще приеме подадената ръка от президента Георги Първанов, ако АБВ напусне четворната коалиция. Това реши Изпълнителното бюро на Левицата на заседание в понеделник.

"Ние не отказваме подкрепа, не отхвърляме подадена ръка, заяви лидерът на столичното БСП Калоян Паргов. - Разбира се, ние не се обединяваме около личности, а около политики, защото БСП е позиционирана твърдо в левия сектор на политическото пространство. БСП е социално ориентирана и национално отговорна партия и в това отношение към всяка една политическа сила, в частност към АБВ, ние имаме няколко условия, за да може да се случи партньорство. Първо - излизане на АБВ от четворната коалиция. Разграничаване от дясната политика, което в реално действие означава изтегляне на представителите на АБВ в изпълнителната власт на различните позиции. И ясно обозначаване на АБВ в левия спектър с леви политики. При тези условия ние може да тръгнем да градим бъдещо партньорство предвид задаващите се местни избори така, както Георги Първанов обяви".

Първанов: АБВ подава ръка към всички, ще отправи ръка и към БСП

АБВ подава ръка към всички, ще отправи ръка и към БСП. Не бих си да направим левицата заложник на личностно противопоставяне. Пред Бъл...

Калоян Паргов добави, че в София Левицата гледа на коалиционната политика доста над формата, който БСП Лява България има в момента. "Ще търсим партньорство отвъд този коалиционен формат като той е в посока неправителствения сектор, гражданските организации и, разбира се, политически формации, ако има предпоставки за това".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика