X
 
 

БСП сезират европейските институции за репресии на властта

1942 1
photo of БСП сезират европейските институции за репресии на властта
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
"Купени ромски гласове, корпоративен вот, използване на държавната машина, натиск, страх – тези процеси не спряха с края на изборния ден, репресиите на властта продължават и след изборите". Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление на трибунка в парламента и посочи конкретни примери. Тя съобщи, че от БСП изпращат писма до европейските посланици, до европейските институции Съвета на Европа и ОССЕ и ще отправят въпроси към министрите за начина на провеждане на изборите и репресиите след тях.

Кандидатът, подкрепен от БСП за кмет на Ловеч Радина Банкова, която е председател на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил, в която членуват над 100 български фирми, разказа, че ден и половина след изборите била посетена от призовкар на частен съдебен изпълнител, който я уведомил, че имала огромни задължения към НАП за осигуровки, данъци и пр., засягащи нейните служители и работници и че паралелно са й запорирани банковите сметки.

Корнелия Нинова: Борисов го е яд, че хората се обединиха срещу модела му на управление

Бойко Борисов го е яд, че хората се обединиха срещу модела му на управление. Изпуска си нервите, а това показва страх и безсилие. Това ...

Банкова подчерта, че наистина няма данъчни задължения, изтъкна, че кандидатурата й е издигната от граждански инициативен комитет и с огорчение сподели, че е била употребена политически. „Моята фирма е износител и обикновено възстановяваме ДДС и няма как да изпаднем в ситуация да дължим големи суми“, заяви Банкова и добави, че „изпълнителното дело е образувано на база удостоверение издадено от НАП, съдържащо неверни данни“. Сега тя е в ситуация да удостоверява, че не дължи суми на данъчната администрация, за да докаже, че запорът и натискът върху нея са без основание. Тя съобщи, че още вчера е подала молба да бъде вдигнат запора и незабавно направила извлечение от данъчната си сметка.

Съмнения за купен ромски вот в Перник изказа кметът на Перник Станислав Владимиров. „В ромските махали, особено в едната секция губим близо 7 пъти от нашия опонент; почти всички села в Перник ги загубихме, защото там през кметовете може да се упражнява т.нар контролиран вот, но всички градски секции ни подкрепиха“, каза той и уточни, че по казуса са подали десетки сигнали и чакат органите да си свършат работата.

Изпълнителното бюро на БСП ще решава да касира ли изборите в София, Шумен и Ловеч (ВИДЕО)

"МВР обслужваше властта. Корпоративният вот беше огромен. Срещу 1-я лев, с който разполагаме със субсидията, бяха изправени милионите н...

Корнелия Нинова съобщи, че примерите за продължаващи репресии са много из цялата страна. „Само за няколко дни застъпници в Благоевград получиха предупреждения за уволнения от работа; в Дупница наш застъпник, служител на ВиК, също е заплашен от уволнение; в община Пазарджик – заповед за данъчна проверка на наш кандидат за общински съветник; в община Септември – уволнена дисциплинарно от работа учителка в детска градина, член на БСП, на ОИК - само защото отказала да подписва документи с невярно съдържание; в община Перник – свекървата на наш кандидат за общински съветник уволнена от кметството на с. Кладница“, посочи тя. Нинова увери репресираните, че БСП ще ги защити. Тя призова държавните служители, изпращани на „измислени проверки" да не изпълняват такива заповеди и ги предупреди: „Накрая ще си измият ръцете с вас и вие ще носите отговорност“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители