БСП за 1 май: Повече солидарност, във Варна направиха помен на местната икономика

7240
Снимки: БГНЕС

Под мотото "Време за солидарност" около осемхиляди симпатизанти на БСП се събраха на традиционно шествие по случай Деня на труда 1 май, предаде БГНЕС.

Ръководството на левицата начело с лидера Михаил Миков оглавиха шествието, което тръгна от площад "Народно събрание" към Борисовата градина. Шествия по повод празника на труда се организираха от БСП и в други градове в страната.

Зад основния транспарант, повел митинга на левицата са още лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който беше в основата на организацията, Мая Манолова, Жельо Бойчев, депутати от групата на "БСП - Лява България", членове на Националния съвет на партията и младежи.

"Традиционно социалистите дълбоко ценим и уважаваме този празник и по традиция правим митинги в подкрепа на трудещите се хора, защото този ден обединява усилията на всички трудещи се за достоен живот, справедливи доходи и сигурност", отчете председателят на софийската организация на БСП Калоян Паргов. "За съжаление, днес не можем да се похвалим с нито едно от тези неща", каза той.

Поради тази причина Паргов сподели, че иска да се обърне към пенсионера с малката пенсия, хората в неравностойно положение, младият човек, който няма пари за образование или не може да намери работа, към всички онеправдани и унижени българи. "Моята търпимостта и тази на моята партия се изчерпа. Време е да гръмне черешовото топче, време е за справедливост. Ние повече няма да търпим условията, на които хората са подложени. Оттук нататък БСП ще е на улицата с тях, БСП ще защитава техните права, БСП ще се бори за техните справедливи доходи и тяхното бъдеще, защото е време за справедливост", каза Паргов.

"Тук сме, за да кажем: "повече справедливост, повече солидарност". Тук сме за защита на индивидуалните и колективни права, за които хората са се жертвали, а днес някак си се приемат като нормални. Тези права трябва да се отстояват всеки ден", обяви председателят на БСП Михаил Миков. Той посочи още, че хората са притиснати да работят много заради кризата и често не се спазва трудовото законодателство. В България условията за труд са лошо и това се доказа най-вече от трагичните инциденти, които отнеха живота на работници по време на работа, каза Миков.

На шествието бяха опънати транспаранти с надписи „Време за справедливост”, „Справедливост”, „Солидарност”, „Искаме работа”, „За справедливост и достойни старини”, „По-справеливо заплащане на труда”

Варна

Същевременно в морската ни столица се проведе манифестация-протест. През Морската градина и централните улици на града премина шествие, под надслова "Тъжен спомен за варненската икономика". С плакати бяха показани десетките варненски заводи закрити или приватизирани в годините на прехода, както и колко са работните места в града, изгубени заради това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика