Бъчварова намекна, че все пак не във всяко село ще има полицай

2156
Бъчварова намекна, че все пак не във всяко село ще има полицай
Снимка: БГНЕС

Със съдействието на военната и почистващата техника много бързо се стига до местата, където трябва да се справим с кризисисна ситуация. На място решаваме какво и как трябва да се направи. Това стана ясно от думите на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова. Не допуснахме да се получат големи тапи, големи задръствания, разбира се, има такива, които нарушават ограниченията, но ние можем да реагираме на време, за да ги спасим, каза тя във връзка с усложнената пътна обстановка.

По думите й основната рискова ситуацията не е преминала, ограниченията остават и ще се налагат там, където е необходимо.

Кабинетът ще бори престъпността по селата със 7 млн. лв.

На днешното си извънредно заседание правителството в оставка отпусна 7 млн. лева за борба с битовата престъпност и идеята да има по еди...

Никакви забележки нямам към съвместната работа с военните. Аз имам и много добри впечатления по охраната на границата с тях. В тази ситуация това сътрудничество се пренесе и всички работят изключително добре и това е факт, отбеляза Бъчварова в ефира на БНТ.

Повече полиция в малките населени места

Според Бъчварова тази програма, която правителството одобри, и която има за първи път финансово обезпечаване, цели да има такава организация по места, за да се подобри сигурността, да се увеличи числеността на полицейските служители.

До края на годината ще има нови до 3000 служители в системата на МВР. Но дори и тези 3000 служители не означават буквално във всяко едно населено място полицейско присъствие, но поне патрулиране на полицейски коли ще има, стана ясно от думите на вътрешния министър в оставка.

Actualno.com припомня, че в началото на тази година на заседанието на Министерски съвет премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди във всяко село в страната да има полицай с патрулен автомобил.

Румяна Бъчварова: Няма информация, че атентаторът от Истанбул се е насочил към България

Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова отрече информацията, че атентаторът от Турция, който уби 39 души на Нова год...

Каквото и да се направи МВР, политическите опоненти ще кажат нещо лошо. Няколко пъти обясних, че беше ни необходима промяна в закона, бяха ни необходими и пари. Нови 300 автомобили ще поръчаме, до май месец полицията ще има нови 600 автомобила. Дават се и допълнителни пари за гориво за патрулиране, подчерта още Бъчварова. Допълнително 300 души ще бъдат назначени в жандармерията, която работи в рискови райони.

Много дълго време работата с МВР е била политизирана и това е довело до следващата съществената причина - да няма приемственост, смята Бъчварова. МВР може да осигури активно присъствие, патрулиране и работа с криминалния контингент. Тези нови 3000 души няма да решат кадровия проблем на МВР, но може да се започне в тази посока, отбеляза вътрешният министър в оставка.

Миграционният натиск по границата

Двама до четирима души се задържат на границата. Нисък е миграционният натиск. Но това е част и от усилията на турската страна. Основното движение е на хора, които се опитват да преминат през сръбската граница, коментира вътрешният министър в оставка.

Тази година със 70% сме увеличили броя на изведените от страната граждани и това е свързано с добро дипломатическо сътрудничество. В този период, в който натискът е по-малък, сме длъжни да се подготвим. Затова трябва да подобрим условията, да направим необходимото и със средствата, които Еврокомисията ни отпусна, коментира Румяна Бъчварова.

Бъчварова отчете 40% спад на влезлите бежанци през тази година

Резултатите показват, че малко над 40% имаме среден спад на влезлите бежанци през тази година. За декември месец спадът е със 60%. Това...

Предсрочните избори

Бъчварова смята, че трябва да се избегнат грозните скандали, които минават на ниско битово ниво. Ние имаме тотално сбъркана политика в опозиционно отношение. Смисълът на опозицията е да предлага алтернативни решения, алтернативна политика. Страхувам се, че това ще бъде стилът на кампанията и се надявам всички да излязат с достойнство от нея, коментира още Румяна Бъчварова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика