Бъчварова в отбранителен режим - защо да сме вярвали на Цветан Василев?

3644

Мисля, че този човек, който има такива обвинения, трябва да съдейства на българската прокуратура. Защо да вярваме на Цветан Василев, който две години стои в Сърбия и излъга толкова много българи? Ако са толкова съществени тези констатации, той има възможност да ги представи пред държавното обвинение. Аз се надявам, че премиерът и всички засегнати да представят от своя страна доказателства, че твърденията на Василев не са верни. Така вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчваров коментира скандалните разкрития на банкера Цветан Василев, че „в България действат два клана – на Борисов и на Пеевски”.

На директен въпрос дали прокуратурата трябва да се самосезира след твърденията на Василев относно Бойко Борисов и Делян Пеевски, след като го е правила за далеч по-невинни твърдения, Бъчварова отговори пред Нова телевизия, че тя не е представител на прокуратурата. Тя напомни и, че сега е началото на предизборната кампания. По такива казуси трябва да следим фактите и документите, смята Бъчварова.

Глупости бяха, разбира се, покупките и на „Уикенд“, след това на маса други издания

Това заяви банкерът Цветан Василев по адрес на медийните идеи на Делян Пеевски в поредното си ексклузивно интервю, откакто е в Сърбия. ...

На въпрос защо да не вярваме на Василев, който е участвал като вътрешен човек в грандиозните корупционни схеми и сигурно има достатъчно информация и за другите участници, Бъчварова повтори защо Василев още седял в Сърбия и не идва в България да ги каже нещата пред прокуратурата.

Нямам информация, че утре (13 септември) ще има точка за кандидатура на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, каза Румяна Бъчварова. Досега представянето на Ирина Бокова не е убедително – резултатите показват, че има реакция срещу тази кандидатура, призна вътрешният министър.

Относно президентските избори и въпрос към Бъчварова дали би приела да стане кандидат на ГЕРБ за президент, тя каза, че досега не е имало такъв разговор с нея и мисли, че има по-подходящи въпроси.

По сделката с царските конюшни в София Бъчварова заяви, че не разбира защо така безогледно се лъже. Тя посочи, че се подписвала заповед за актуване на имота от всички вътрешни министри от 2005 година насам.

Обвинили са задочно Цветан Василев за източване на КТБ

Предявено е задочно обвинение срещу бившия мажоритарен собственик на фалиралата "Корпоративна търговска банка" (КТБ) Цветан Василев за ...

По сделката с дипломатическия клуб „Бояна” вътрешният министър беше попитана няма ли да има проверка. Вие нали си спомняте Николай Бареков как си купи имот – чрез подставена фирма. Ако сега сделката с „Бояна” е незаконна, трябва да се провери – питахте ли Агенцията по приватизация, аз от тяхно име не мога да говоря, добави Бъчварова.

Невероятно, но факт – индиректно Румяна Бъчварова призна, че само по шест пъти годишно граничните полицаи се упражняват в стрелба. Тя заяви и, че отдавна МВР знае за схемата мигранти да се женят за ромки в България и така да се сдобиват с документи, с които да продължават към крайната си дестинация в Европейския съюз. По думите на Бъчварова това е „екзотична” опция. Тя коментира и, че няма как всички бежански центрове да са от затворен тип, а и при такива центрове си има определени правила, за да са затворен тип.

Бъчварова определи като "политическа атака" действията на СФСМВР, защото полицейският синдикат тръгнал първо през медиите, а не по установения ред.

По казуса с клипа на Методи Бачев и сексуалната му подигравка към премиера Бойко Борисов, вътрешният министър каза, че шефът на полицията в Благоевград Росен Танушев е действал на своя глава, а не е трябвало да го прави. Счел е, че думите на Бачев са непристойно, хулиганско поведение, но не е могъл да го докаже, стана ясно от думите на Бъчварова.

Директорът на КТБ вече не е обвиняем

Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев вече не е обвиняем за присвояването на 206 милиона лева от фалиралата банка. Това е решила...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Законът за хазарта мина през комисия: Ограничиха рекламата на хазарта и забраниха на бедните да залагат

Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитет, за да бъда разследвана по казуса "Корал"

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика