X
 
 

България е гласувала против Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор

8717 29
България е гласувала против Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор
България е гласувала в сряда против фаворитката за първи европейски прокурор Лаура Кьовеши, съобщи вестник „Сега“, цитирайки анонимен източник, близък до дипломатическите среди в Брюксел. На заседанието в сряда на посланиците от ЕС в комисията КОРЕПЕР ІІ българският представител е бил твърдо против румънката, която разтресе политическия елит в родината си чрез безкомпромисно преследване на корупцията на високо равнище.

Гласуването е било тайно, обаче вътрешни източници вече разкриха, че от тримата финални кандидати изненадващо начело е бил класиран французинът Жан-Франсоа Бонер, който е получил 50 точки. Поставената на първо място от експертното жури Лаура Кьовеши е събрала 29 точки - колкото и германският кандидат Андрес Ритер, което до голяма степен е изненада - тъкмо Лаура се водеше за фаворит. 

Ясен е временният заместник на Лаура Кьовеши

Анка Юрма е новият временен ръководител на Румънската национална агенция за борба с корупцията (ДНА, DNA). Тя ще замести освободената о...

Румъния предприе мощна атака за дискредитиране на своята кандидатка. Поради конфликта си на интереси тя е трябвало да се откаже само за тази процедура от председателското си място, въпреки, че е временен председател на Съвета на ЕС през първото полугодие на 2019 г. Вместо нея председател на заседанието е била Финландия, която е следващ ротационен председател на ЕС от 1 юли.

Интригата около избора на европейски главен прокурор ще стане още по-заплетена, ако след изслушването идния вторник на тримата кандидати в Европейския парламент евродепутатите ги подредят по различен начин. Тогава ще трябва да има преговори между Съвета на ЕС и Европарламента, които ще се водят с авансовото посредничество на финландско председателство.

Изслушването ще бъде пред Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ), като въпроси ще могат да задават и членовете на Комисията по бюджетен контрол. Право на глас ще имат обаче само евродепутатите от ЛИБЕ. Но и това няма да бъде краят на процедурата, защото после ще трябва да се произнесат министрите на правосъдието в Съвета на ЕС, както и всички евродепутати в пленарната зала.

 

Прокурорът, поставил на колене корупцията в Румъния, е уволнен

Румънският президент Клаус Йоханис уволни ръководителя Румънската национална агенция за борба с корупцията (ДНА) Лаура Кодрута Кьовеши,...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 16 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  ГРОБарите са гласували против Лаура, защото знаят, че ще го ядат два ката ! Тиквата и Каунчо - първи в панделата .
 • Анонимен 16.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  И Копърката и Копърката, та да стане цаца .
  : 2 !
 • Анонимен 15 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Румъния и България са най корумпирани те страни в ЕС. Нормално е да гласуват против. Иначе 240 депутати, 500 кметове и всички министри ще са в затвора. Страшно си е. Да си крадът на воля.
 • Анонимен 15.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Нема такава наглост. Само народен съд оправя наще политици. Затвор и бесило. Безсрамници, наглеци, боклуци...
  : 2 !
 • Анонимен 14 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Цвъкито Лакея : Шубето е голям страх !
 • държавата ни пак е в черните списъци като през 1996-97 13 държавата ни пак е в черните списъци като през 1996-97 преди 9 месеца Профил на трол?
  ние като международен субект и членове на ЕС, жънем само минуси и негативи. Гл.прокурор и вътрешен министър бяха викани в ОАЕ заради престъпления на наши олигарси. Само ние нямаме газова диверсификация. Ние перем мъдуровски пари. Нашите служби са подразделение на КГБ и дори му осигуряват операциите
 • ciklop50 13.1 ciklop50 преди 9 месеца Профил на трол?
  Това е ЗАПЪРТЪКА Циклоп, КОпродукция на Драгалевския Мангал и на Гнома Лилипут ! Ползва чужд аватар, понеже е псИИИхо !
  : 4 !
 • Анонимен 13.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Сиганите и каракачаните на тор!
  : 3 !
 • Анонимен 12 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  България при Премиера Борисов е пропита от корупция. Съдебната система и Прокуратурата са зависими от правителството и НЕ работят. Икономиката, Образованието и Здравеопазването са в окаяно състояние. Доходите са като в Третия свят, а инфраструктурата е като Лунен пейзаж.!...Това са някои заключенията на Държавния департамент на САЩ в годишния му доклад за спазване на човешките права по света за 20 виж още ›› 17 г.
 • Анонимен 11 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  СРАМ за такъв вот!!!
 • Анонимен 10 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  А иначе се борим с корупцията! Е, и на какво се надяват нашите партийни върхушки на евроизборите!? Ще има да гледат Европа от далече!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Затворника Цвъ Цвъ, къде е ? Отива в Софийския или в Пазарджишкия ?
 • Анонимен 8 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Че как иначе, ако тя стане европейски прокурор, поне половината управници отиват в панделата при циганите .
 • Румъния ще бъде винаги пред нас 7 Румъния ще бъде винаги пред нас преди 9 месеца Профил на трол?
  ние се занимаваме с патрЕот-русоФИЛИски джендъри ...в съседна Румъния търсят най-краткият път по пътя на демокрацията... Осъзнати протести, на един осъзнал се народ - много участници заявиха, че няма да се явят на работа и през следващата седмица. Протестът е подкрепен и от съдиите в страната, а тук ни готвят гельосания домусчиев за бодра руска смяна на натежалия татов бойКОЙко, а Доган го спряга виж още ›› т за най-успешния БГ политик
 • ciklop50 7.1 ciklop50 преди 9 месеца Профил на трол?
  Това е ЗАПЪРТЪКА Циклоп, КО-продукция на Драгалевския Мангал и на Гнома Лилипут !
  : 5 !
 • ciklop50 7.2 ciklop50 преди 9 месеца Профил на трол?
  7. Пак е "човека" с менталните проблеми, психичните отклонения, слугинчето на Командира КостоФФФ !
  : 2 !
 • До 7.1 и 7.2 7.3 До 7.1 и 7.2 преди 9 месеца Профил на трол?
  Когато бял българин говори циганите и каракачаните не трябва да се обаждат иначе отиват в пещите за тор.
  : 0 !
Нагоре