Цачева прати в Брюксел декларацията на НС за блокадата

2693
Цачева прати в Брюксел декларацията на НС за блокадата
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на ръководителите на европейски институции приетата с единодушие от българския парламент декларация във връзка със задълбочаващата се криза на българо-гръцката граница, предизвикана от блокадите на гръцки фермери.

В послание до председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, председателя на Европейския съвет Доналд Туск и до председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер Цачева изразява очакване, че приетият документ ще срещне ангажираното внимание и ще доведе до предприемането на своевременни мерки от страна на европейските институции, за да бъде защитен не само интересът на българските превозвачи, но и изконното право на ЕС – свободното движение на стоки и хора, съобщиха от пресцентъра на НС.

В условията на трудности и предизвикателства за нашия ЕС, отстояването на тези ценности, солидарността и поддържането на добросъседски отношения между страни-членки на ЕС, е от ключово значение за стабилността, доверието на гражданите в институциите и за успеха на общите ни политики, заявява още в посланието си до тримата европейски лидери Цачева.

Председателят на българския парламент очаква ползотворно взаимодействие с оглед разрешаването на този проблем, който има крайно негативни последици за българската икономика и в частност за българските превозвачи.

НС поиска ЕК да накаже Гърция заради блокадата, не одобри контраблокадата

ЕК да влезе в ролята си на пазител на европейските договори и да започне наказателна процедура срещу Гърция заради продължаващите блока...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика