Ченалова: Нито съм правила записи, нито съм ги разпространявала

4024
Ченалова: Нито съм правила записи, нито съм ги разпространявала
Снимка: БГНЕС

"Никога не съм правила такива записи, нито пък съм разространявала. Тези внушения са от човек със силно влияние. Начинът по, който главният прокурор направи това намекване не би трябвало да коментирам". Това заяви бившата съдийка в Софийски градски съд Румяна Ченалова в  предаването "Лице в лице". Тя беше изслушана от Етичната комисия на ВСС по повод аферата "Яневагейт", като заедно с нея пред комисията трябваше да говори и Владимира Янева, но тя не се яви.

Ченалова заяви, че двете с Янева не са се чували от много дълго време.  Относно парите, които Владимира Янева й е предложила, Ченалова отрече да става дума за подкуп. „Беше ми обидно, че в продължение на месеци тя не се обади. В един момент идва и ми предлага пари. Ако има приятелство, то не се измерва с такива изолирани постъпки”, подчерта тя.

Владимира Янева не се яви да дава обяснения за записите пред Етичната комисия на ВСС

Бившата председателка на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева не дойде на изслушването пред Етичната комисия към Висшия съдебен с...

"Днес беше изслушан адвокат Тодоров, аз също. Въпросите, които ми зададоха, не бяха по-различни от тези при първото изслушване. Оказа се, че съдия Янева е предпочела да представи писмен отговор на конкретно зададени въпроси от ВСС. От Етичната комисия не казаха какво е отговорила тя на зададените въпроси”, каза Ченалова.

Тя добави също , че днес са й били зададени въпроси за срещата ми с премиера Борисов. „Най-активен в тази посока беше членът на ВСС Галя Георгиева – един от инициаторите на моите дисциплинарни производства. Пита ми дали съм се срещала с него, кой ме е свързал с него. Аз не виждам това какво отношение има към предмета на разговора днес”, подчерта Ченалова.

По думите ѝ е потърсила премиера след изявлението на френския посланик за гнилите ябълки в съедбната система. „Аз потърсих г-н Борисов, защото нямаше никаква реакция по отношение на съдебната система. Не съм го търсила да ми помага в тази ситуация, а за да му обясня за какво става въпрос и да поискам евентуално неговата намеса. Той ме изслуша. Разговорът не приключи с някаква категоричност. Останах с впечатлението, че той няма как или не желае да се намеси в този случай”, посочи Ченалова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика