Черногорските социалисти помагат на БСП-София за местните избори

7375
Черногорските социалисти помагат на БСП-София за местните избори

Социалистите от Черна гора ще помагат на БСП-София за предстоящите местни избори. За това се договориха двете страни по време на работното посещение на българската делегация, водена от лидера на софийската левица Калоян Паргов в Подгорица.

В първия ден от визитата на столичните социалисти, лидерът им се срещна с политическия директор на управляващата Демократическа партия на социалистите Тарзан Милошевич и с изпълнителния директор Бранко Чавор, който е и народен представител в местния парламент. Демократическата партия на социалистите управлява вече 25 години. Визитата на делегацията на столичните социалисти в Черна гора предшества официалното посещение на министър-председателя на страната Мило Джуканович и Демократическата партия на Сърбия в България следващата седмица.

БСП-София започна кампания за проблемите на крайните квартали в София

София трябва да изглежда по по-различен начин и затова Градският съвет на БСП – София и движение "Модерна България" ще започне ...

Калоян Паргов обсъди въпроси от партийно и междудържавно естество. Акцентът беше поставен върху развитието на икономическото сътрудничество в областта на енергетиката, туризма, селското стопанство и транспортната инфраструктура. И двете страни откроиха тези области като приоритетни, като българският социалист изрази подкрепа за търсене на стъпки за развитие на сътрудничество. Лидерът на БСП-София изрази специална благодарност на Тарзан Милошевич, който преди няколко години, в качеството си на кмет на град Биело поле, беше основен участник в спасяването на децата, чийто автобус падна в река Лим. За геройската си постъпка тогава Милошевич получи орден "Мадарски конник".

Посещението на Паргов в Черна гора е в рамките на международната програма на софийската градска организация на БСП за проучване на възможностите за развитие на балканско сътрудничество на партийно, регионално, държавно и обществено равнище. Паргов и Милошевич се договориха да изготвят програма за сътрудничество, която да включва експертни срещи по въпроси от партийно и обществено значение, обмяна на опит в изборни стратегии и кампании с оглед предстоящите местни избори в България, както и да се задълбочат контактите между представители на двете партии - на региорално и на национално равнище. Калоян Паргов изрази подкрепа за евроатлантическата интеграция на Черна гора по пътя й към пълноправен член на ЕС, както и подкрепа за пълноправното членство на Демократическата партия на социалистите в ПЕС.

"Една от конкретните идеи за сътрудничество в икономическата сфера, освен в енергетиката и енергийната инфраструктура и транспорта, беше за туризма, обясни председателят на БСП - София. „Даден ни беше пример с възможности за привличане на китайски туристи, които да имат съвместни посещения и в Черна гора, и в България", добави той. Паргов каза още, че към Черна гора има увеличен интерес от страна на Китай- като инвестиции и проекти, което предполага засилен туристически поток. „Китай в момента строи магистрала от Белград до Адриатика. Освен това готви инвестиции в енергетиката в Черна гора и по-конкретно - в строителството на ТЕЦ", обясни председателят на БСП - София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com