X
 
 

ЦИК наложи глоба от 2 хил. лева на Джамбазки

2251 3
ЦИК наложи глоба от 2 хил. лева на Джамбазки
Снимка: Actualno.com/Славея Йорданова
Централната избирателна комисия (ЦИК) наложи глоба от 2 хил. лева на Ангел Джамбазки, че в качеството си на кандидат за член на Европейския парламент от ВМРО-БНД е нарушил разпоредби на Изборния кодекс, предаде БНР. 

В решението на ЦИК се посочва, че според Изборния кодекс се забранява използването на материали, които накърняват добрите нрави, а че Джамбазки ги е накърнил, сравнявайки реакцията на българската полиция, в случая в град Куклен, с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици - в случая за отблъскване на терористично нападение с използване на огнестрелно оръжие.

В телевизионен репортаж е отразена среща на кандидатите за членове на Европейския парламент с ръководството на МВР и той е излъчен.

Ден по-рано ЦИК глоби и лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, също с 2 хил. лева ,затова, че е извършил нарушение на забраната за използване на националното знаме в агитационни материали.

В ЦИК са постъпили възражения - както от Джамбазки, така и от Каракачанов, но и в двата случая административно-наказващият орган намира, че не са налице предпоставки за приемане на случаите за маловажни, неправилни и незаконосъобразни.

Решението подлежи на обжалване пред Софийски районен съд, чрез Централната избирателна комисия, в седемдневен срок от връчването му.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Това е опит да се установи юридическата "компетентност" на мАгелина Джанбаз МОМЕ-ДуПе-КТБанк-ДПС-менгян-мегафон-калдаръм кокона, която се пъчи, че била "юрист", но отказва да покаже дипломата си за юридическо образование и придобита юридическа правоспособност!
 • октомври 1.1 октомври преди 3 месеца Профил на трол?
  Ти си тъп и злобен! Вероятно си комунист от шайката на Курнела Нинова.
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Хе хе хе, ултра червеното наци-фронтовак и ДуПе-комуняр "октомври", "македонецЪ", "сюргюнЪ", ... набеждава другите за комунисти?! Ало-о-о, Курнело, проверявай психичното здраве на щатните си тролове, ма!
  : 0 !
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...