ЦИК се съгласи прокуратурата да повдигне обвинение на кандидат за депутат

1519
ЦИК се съгласи прокуратурата да повдигне обвинение на кандидат за депутат
Снимка: БГНЕС

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) уважи мотивираното искане на главния прокурор Сотир Цацаров и даде разрешение за привличане на д-р Валентин Павлов като обвиняем за престъпление по чл. 123 ал.1 от НК по разследване на Софийска градска прокуратура (СГП). Според този законов текст "който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години".

Софийската градска прокуратура (СГП) ще предприеме действия по призоваването на д-р Валентин Павлов и предявяване на обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 14-годишното дете. Д-р Павлов е кандидат за народен представител от Реформаторския блок и е водач на листата на Блока в Перник.

Цацаров се самосезира за депутата Борислав Миланов - заради чуждия имот

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира във връзка с информацията за присвоен имот и затворена общинска улица от депутата от СДС ...

Държавното обвинение е образувало през септември 2016 година досъдебно производство срещу медицински специалисти, причинили смъртта на 14-годишно момче с инициали А. И. В хода на разследването е установено, че на 14 юни 2016 г. момчето е постъпило на лечение в дентална клиника за отстраняване на киста в лявата част на долната челюст. Управител на центъра е д-р В. Павлова, която е съсобственик с д-р Валентин Павлов. В качеството си на стоматолог Павлов оперирал момчето. Той еднолично, без консултация с анестезиолог насрочил операцията да е под пълна упойка, чрез обща интубационна анестезия, твърди прокуратурата. "Това негово решение не съответства на множество медицински стандарти за преценка на оперативния риск и въвеждането на пациента в анестезия. По-конкретно – клиниката не разполага с логистична и материална обезпеченост за въвеждане на пациентите под обща интубационна анестезия, в случай че възникне усложнение от някакъв вид", аргументира се още прокуратурата.

Версията на д-р Павлов

"Искам да ви кажа, че каквото трябваше, ние направихме. През цялото време от 14 юни миналата година до днешна дата моите реакции са били мигновени, за да бъде изяснена истината. Абсолютно не съм съгласен с твърденията, че аз и екипът ми сме се скрили и не сме предоставили информация. Аз съм извикал линейка за детето. Най-жалкото е, че това дете го няма. Но свидетелство е направената мигновена проверка на медицинския одит. Още на другия ден медицинският одит прави "невероятна" проверка на създалата се ситуация. Защо точно в този момент, точно сега това се изважда това по този начин", попита Валентин Павлов вчера (14 март).

Павлов заяви, че е разговарял с майката след операцията, която е направил на детето, като ѝ е обяснил, че с детето всичко е наред. За секунда не съм оставил семейството. Става дума за хора, които аз познавам, уточни лекарят.

Ненчев: Чудя се дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България

"Започвам този разговор с цялата условност, че не е добре да говоря за този процес, тъй като всичко което ще разкажа, ще разкрие една г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен ден за регистрация на листите в ЦИК

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за евровота

Ясни са водачите на листи на ДПС за изборите на 9 юни

Атанас Запрянов: Армията ще се стабилизира с 2,5% от БВП

Кирил Петков: Въпреки че за много темата за Корал омръзна, тя е пример за храброст

Димитър Главчев: Наваксваме изоставането в армията, изборите са основната задача

Румен Радев: 2% от БВП за разходи за отбрана вече не са достатъчни

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com