Циркът в парламента продължава - Марешки нарече ВМРО "джендъри"

7924
Циркът в парламента продължава - Марешки нарече ВМРО "джендъри"
Снимка: БГНЕС

Изпълненията, повече подхождащи на цирк, отколкото на законодателен орган, продължават в Народното събрание.

След като по-рано днес (26 юли) лидерът на лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров се оплака, че депутатът от НФСБ Валентин Касабов го бутнал в стаята на парламентарната група, скандалът се пренесе в пленарна зала. Там лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки обяви, че когато научил, че колегата му Волен Сидеров е пострадал, веднага му се притекъл на помощ.

Аз не клатя коалицията, аз искам да я заздравя

Това каза Волен Сидеров на влизане в Министерски съвет, където в момента се провежда коалиционен съвет между „Обединени патриоти&...

"Подобно поведение е крайно неприемливо и недопустимо в институция като Народното събрание. Ние от "Воля" винаги бихме се притекли на помощ дори да бият някого на улицата. Още повече когато това се случва в парламента", заяви Марешки от трибуната.

По думите му случилото се е поредното доказателство, че "Воля" е различната партия в парламента и с присъствието си показа нов стил и морал в политиката.

"Скандалните отношения в ОП само потвърждават позицията на "Воля", че предизборните коалиции, събрани без принципи и общи идеи, трябва да бъдат забранени", категоричен беше Марешки. Той каза, че след като двама мъжкари от патриотите се саморазправят физически, се чуди какво ще сервират, след като третият коалиционен партньор (ВМРО, бел ред.) е подкрепил Истанбулската конвенция в Европейския парламент.  

По думите на варненския бизнесмен ВМРО имат двама евродепутати, като по време на гласуването на конвенцията в ЕП, единият гласувал "за", а другият се въздържал". Зам.-председателят на НС си позволи да нарече патриотичната организация "джендъри".

Сидеров: Поведението на Валери Симеонов е антидържавническо

Поведението на Валери Симеонов е антидържавническо, той трябва да каже "извинявай". Тази думичка я няма в речника му и трябва да си я в...

Отговорът на патриотите не закъсня. Юлиян Ангелов от ВМРО попита председателстващия парламента, защо не дават на Марешки да води заседанията на Народното събрание, като го правят единствено на рождения му ден, намеквайки, че бизнесменът няма да се справи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика