Цветанов: Когато ГЕРБ управлява, Европа чува

1398
Цветанов: Когато ГЕРБ управлява, Европа чува
Снимка: БГНЕС

Когато ГЕРБ управлява – Европа ни чува. Когато ГЕРБ управлява – не се спират европейските средства. Това заяви Цветан Цветанов на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Русе. 

С подкрепата на Европа днес имаме най – ниската безработица в България, посочи като пример Цветанов и очерта положителната икономическа перспектива пред страната чрез очаквания ръст на икономиката и увеличаването на доходите. Заместник-председателят на ГЕРБ изтъкна и ролята на евродепутатите от ГЕРБ за осигуряването на повече средства /над 4.4 млрд. лева/ за България от бюджета на ЕС за новия програмен период, което ще позволи осъществяването на множество проекти в различни сфери.

Как ще изхранват семействата си депутатите от БСП, след напускането на парламента, е неуместен въпрос според Лечева

"При положение, че 2/3 от българските граждани живеят на ръба на бедността, а близо 30% живеят с 220 лева доходи, мисля, че въпросът Ви...

„Днес имаме стабилно правителство и всички ние трябва да гарантираме тази устойчивост, както с парламентарното мнозинство, което дава сигурност на законодателния процес, така и с високи резултати на предстоящите европейски избори“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ. „Това, което ще продължим да правим чрез платформата за граждански диалог е да се стремим да обясним на максимален брой от българските граждани всичко, което се прави от държавата за всички региони, да разясним регионалната политика и всяка секторна политика, която провеждаме“, разясни още Цветан Цветанов. „Мотото на тази кампания е „Европа в нашия дом". Във всеки дом са влезли средства с подобряване на инфраструктурата например“, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ. 

По отношение на предстоящите избори Цветан Цветанов коментира, че и европейските и местните са изключително важни. „Ако имаме успех на европейските избори – ще затвърдим позицията си в европейското семейство. Насреща си имаме политически опоненти, които, когато са управлявали страната, никога не са отчитали видими резултати, а когато са в опозиция, винаги се правят на ментори“, добави зам. – председателят на ГЕРБ. Цветанов предположи, че политиката на БСП и занапред ще бъде „на инат". „Ние винаги сме били с протегната ръка за разумните политики. Но когато най-голямата опозиционна сила отсъства от парламента без разумно обяснение – това е чиста доза умишлено противопоставяне. Миналата сряда БСП си търсиха повод да не дойдат на работа, а първа точка от програмата на парламента бе ратификацията за присъединяване на Северна Македония към НАТО. Няма друга парламентарна група в българския парламент през 30-годишния преход, която да не е дала подкрепата си за Северна Македония. И това поведение на БСП показва техния стил на поведение за предстоящите европейски избори. Ето защо това, което се случва в политическия живот на страната ни днес е постоянна битка за демокрацията и за истината“, обобщи Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика