Цветанов: Някой провокира да има война с президента

2895
Цветанов: Някой провокира да има война с президента
Снимка: БГНЕС

"Някой провокира да има война, ГЕРБ не иска да има такава, дори не използваме такива термини. Термините за война ги използват други."

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в отговор на въпрос ще продължи ли войната с президента Румен Радев.

Овчаров: Оборудването за АЕЦ "Белене" не се съхранява правилно

Идващото оборудване за "Белене" не се съхранява както трябва, обяви бившият енергиен министър от времето на кабинета "Станишев" Румен ...

Попитан как ГЕРБ ще отговори на ултиматума на ДПС - или Валери Симеонов си отива, или пада кабинетът той посочи:

"На 26 март българските гласоподаватели се произнесоха. Мнозинството се припокрива с това в 43-тия парламент. Патриотите и тогава подкрепяха коалиционното правителство между Реформаторския блок и ГЕРБ".

"Докато имахме служебно правителство сме с 200 млн. лв. назад в приходната част на бюджета. Това означава, че някой цели политически хаос и сблъсък, да създава механизъм за очерняне и провокации, с които да ни въвлекат", каза още Цветан Цветанов пред bTV.

Той коментира, че ГЕРБ ще използва експертизата на подалия оставка Антон Тодоров, което е нормално и закономерно.

"Не съм прочел книгата на Антон Тодоров. Заглавието дава един поглед, но съдържанието съвсем различен. Не бих искал да влизам в коментар. Всеки е в правото си да пише, каквото иска, това е силата на словото", каза още той.

Бисери на деня: Не цигарите, а ценностите са опасност за нашето здраве

Дали заради настъпващите магнитни бури или високото напрежение в политическия живот днешният 5 октомври от сутринта се изпълни с крилат...

"При президента Росен Плевнелиев и при евентуален президент Цецка Цачева нямаше да направим промяна от говореното в 43-тия парламент за антикорупционното законодателство. И БСП, и ГЕРБ и всички парламентарни групи стигнахме до извода, че не трябва да се назначава от изпълнителната власт, а от парламента. Това беше постигнато като политически консенсус. Единствената пречка за приемането на антикорупционното законодателство в 43-тия парламент бяха анонимните сигнали", каза още Цветанов.

"Анонимните сигнали са отпаднали в законопроекта и на БСП, и на Министерски съвет. Съвсем закономерно е парламентът да избира председателя на антикорупционния орган, а той да предложи членовете", заяви Цветан Цветанов.

Във връзка със заловения в България лидер на „Ислямска държава“ Цветан Цветанов обясни:

"Точно сега трябва да бъдат по-мобилизирани структурите на сигурността, трябва да се провери какво е правено през всички месеци. Около 5 хил. са гражданите на ЕС, които са се присъединили към „Ислямска държава“. От Западните Балкани са 800 човека, не бива да изключим възможността да има и чужденци на територията на страната, които са отишли и са се присъединили, както в конкретния случай“.

Във връзка с фалшивите профили във Facebook Цветанов каза, че и той има няколко и е подал сигнал до социалната мрежа за това. На въпроса как предпазва дъщерите си, той отговори, че едната е вече голяма, на 22 години и си е поела живота в ръце, а със средната си говорят и кака й също помага много.

Румен Радев: Премиерът губи контрол върху партията си

Очаквах премиерът да озапти беквокалите в парламента /по въпроса за модернизацията на българската армия- бел.ред./, това не се случи, ...

 Държавата трябва да полага максимални усилия и там, където бъдат установени подобни лица, да бъдат изваждани от тази среда, но по-важното е да се стремим, приемайки дадено законодателство, да създаваме по-малки предпоставки за подобни случаи, допълни Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com