X
 
 

Цветанов се извини на ДПС за изказване на депутат от ГЕРБ

1860 2
photo of Цветанов се извини на ДПС за изказване на депутат от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС
Красимир Велчев поднесе своите извинения след изказванията на ДПС, не трябва да се правят разделения в Народното събрание и никъде, и аз поднасям извинения към ДПС след емоционалното изказване на Велчев, което беше по повод законопроект на ДПС.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в предаването "Още от деня" по БНТ.

ДПС предупреди, че демокрацията е в опасност

В последните години се забрави, че освен демокрация има и правила, обясни депутатът от ДПС Велислава Кръстева пред Канал 3. "Отговорно...

Повод за това е дебатът от миналата седмица за предложеното от ДПС изменение в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. От движението поискаха да се разшири кръгът на репресираните лица с онези, срещу които няма присъди и не са били в затвора, но са пострадали по време на мирни протести срещу комунистическия режим.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини, че Красимир Велчев проповядва ксенофобия от трибуната на Народното събание, както и в комисията по вероизповеданията и правата на човека, и неговите изявления насаждат омраза, разделение и противопоставяне в обществото.

"Не бива да се правят разделения. Ще разговарям с представители на ДПС, за да се намали напрежението и да не се допуска ескалирането му в парламентарна зала и между политическите групи", каза още Цветанов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители