X
 
 

Данаил Кирилов: Ще подам оставка ако не падне механизмът за наблюдение

1564 1
photo of Данаил Кирилов: Ще подам оставка ако не падне механизмът за наблюдение
Снимка: БГНЕС
Правосъдният министър Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако до края на настоящия мандат на Европейската комисия не отпадне мониторинга за правосъдие и вътрешен ред. Това заяви самия Кирилов по време на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, предаде БНТ. Правосъдният министър заяви, че е приел лично задачата за отпадане на механизма за сътрудничество и проверка и е провел разговор по темата с еврокомисар Вера Йоурова.

Днес стана ясно още, че изборът на нов главен прокурор ще се проведе на 24 октомври, а процедурата ще започне на 15 юли. По искане на главния прокурор Сотир Цацаров датите бяха изтеглени по-рано от предложеното от прокурорската колегия.

Избират нов главен прокурор през октомври

Пленумът на Висшия съдебен съвет ще изслуша кандидатите и ще проведе избор за главен прокурор на 24.10.2019 г. Това предвижда времевия ...

„Ако не отпадне мониторингът, ще представя оставката си като министър на правосъдието. Вера Йоурова смята, че имаме много сериозен напредък и че имаме шанс, но коментарът беше в рамките на възможността точно този състав на Комисията да се произнесе по този въпрос“, коментира той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители