Даниела Дариткова: Тази година няма да има предсрочни избори

8642
Даниела Дариткова: Тази година няма да има предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Тази година няма да има предсрочни избори, заяви председателят на ГЕРБ Даниела Дариткова в декларация от името на група.

"И през тази сесия парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнение на програмата на управляващото мнозинство. Тази наша позиция не е самоцелна.Тя е израз на ангажимента ни да продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България.

Депутат: Избирането на Ревизоро не е за да се пазят кадри от ГЕРБ

Изборът на Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър е решение на коалиционен партньор, така че го приемам положително. Това коментира...

Предстои ни година, в която няма да бъдат провеждани избори. През отминалата 2019 г. в рамките на два избора българските граждани ясно показаха, че искат промяна и развитие, но не през радикализъм и революция, а през разум и почтеност. Затова през тази година няма да има предсрочни избори", смята д-р Дариткова.

Тя посочи, че отвъд напрежението на предизборните кампании през 2020 г. може да се постигне политическо съгласие по дългосрочни приоритети за българското общество и да се направи така, че изпълнението им да не зависи от едно или друго управление.

По думите й в началото на настоящата година още в първите й дни се очертават контури на напрежение във вътрешен и международен план. "За да отговорим на предизвикателствата, пред които ще бъде изправена България трябва да проявим воля за единство и водене на диалог между различните политически сили без значение дали са в управлението или в опозиция", посочи още д-р Дариткова, цитирана от Фокус.

Тя подчерта, че през тази парламентарна сесия ГЕРБ ще продължи да утвърждава образованието като основен и дългосрочен приоритет на управлението. Тя твърди, че ГЕРБ са наясно, че ниското доверие в партиите като основни субекти на демокрацията я руши.

БСП: ГЕРБ и патриотите задигнаха 100 млн. лв. на няколко хиляди бедни граждани

ГЕРБ и патриотите задигнаха 100 млн. лв. на няколко хиляди бедни граждани. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за Бълг...

"Надяваме се, че всички политически сили ще подходят отговорно към тези теми. Убедени сме, че дебатът, който предстои трябва да се проведе отвъд спекулациите и взаимните обвинения, а решенията, които ще вземем трябва да се изградят върху основите на обществено и политическо съгласие.

Провеждането на изборите и финансирането на политическите партии са фундаментални въпроси за всяка демократична и политическа система. От ГЕРБ се ангажираме да дадем максимални гаранции, че всеки глас на български гражданин има важно значение за развитието на демократичния процес в страната", допълни още д-р Дариткова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика