Делчев от ДБГ сравни управлението на ГЕРБ с колело на хамстер

2532
Делчев от ДБГ сравни управлението на ГЕРБ с колело на хамстер
Снимка: БГНЕС

"Президентът Румен Радев да поеме отговорност на свикания от него Консултативен съвет за национална сигурност да се намери решение на проблема с обраслата в корупция власт. В противен случай форумът отново ще се превърне в терен за партийно надиграване. Ако иска да е обединител на усилията срещу търговията с власт, държавният глава трябва да покани на заседанието и представители на гражданското общество и на медиите. Защото не органите, чиято задача е да се борят с престъпленията, а медиите разкриха и продължават да разкриват случаи на корупция по високите етажи и на трите власти."

Това каза председателят на Движение България на гражданите Димитър Делчев в предаването „Офанзива“ по Канал 3. Той припомни, че ДБГ вече е изпратило писмо до президента, в което го призовава да стане гарант за операцията „Чисти ръце“, включително и чрез покана към екип от прокурори и следователи от Германия, Испания и Холандия, които да направят независима проверка на имущество на властимащите. Делчев отбеляза, че в последния си ден преди да бъде назначен за министър на правосъдието Данаил Кирилов е внесъл поправка в закона, която предвижда за шеф на антикорупционната комисия да бъде избирано лице с 5-годишен стаж в службите за сигурност.

СДС: Ако с ГЕРБ се представим добре на евроизборите, може да се явим заедно и на местните

Нека СДС и ГЕРБ се представят добре на евроизборите – разговорите за евентуално общо явяване и на местните избори продължават сле...

"ГЕРБ ще се освободят от Пламен Георгиев и вече са планирали с кого ще го заменят. Най-лошото е, че отново ще бъде назначен зависим човек, който ще има за задача да удря чуждите и да пази своите, каза председателя на ДБГ. По повод призива на Жозеф Дол всички десни партии в България да се явят заедно на Евроизборите и за общата листа на ГЕРБ и СДС, Делчев сравни 10-годишното управление на ГЕРБ с колело на хамстер. Политиката им е да решават и после сами да си отменят решенията, като единственото сигурно, което постигат, е държава в застой.

Примерите са стотици, но не мога да не отбележа, че Данаил Кирилов премахна от обхвата на антикорупционния закон общинските съветници, а сега има първа задача от Борисов като министър на правосъдието да ги върне. На въпрос на водещия за обединението в център-дясно за предстоящите евроизбори, Делчев обясни, че Националният съвет на ДБГ е дал мандат на Изпълнителния съвет на партията да направи едно последно усилие за общо участие с „Демократична България“. "Ние бяхме тръгнали в посока да се явим самостоятелно. И това не е отпаднало, като възможност. В момента събираме подписите, необходими за регистрацията на ДБГ в ЦИК", каза Димитър Делчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

"Лъжеш ли" отново ще следи колко ни заблуждават политиците в кампанията

Борисов: Отиваме на избори заради ПП-ДБ и тяхната обсесия за власт

За половин година: Гвоздейков за втори път смени началника на НКЖИ

"Да знаете, че ще има забавяне": Премиерът предупреди за голям проблем за изборите на 9 юни

Стефан Тафров: Няма гаранции, че Путин няма да посегне и на страна членка на ЕС

Рокада в евролистата на ПП-ДБ в последния момент (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика