"Демократична България": ГЕРБ създава нови картели

1855
"Демократична България": ГЕРБ създава нови картели
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" обвини ГЕРБ, БСП и "Обединени патриоти" в приемането на лобистки закони, в създаване и стимулиране на картели.

"На първо четене, с гласовете на ГЕРБ, БСП и т.нар. "патриоти", бе приет Закон за административно регулиране на търговията с горива, срещу който продължават масираните протести на земеделски производители и малки търговци, чиито бизнес ще бъде смазан с въвеждане на неизпълними изисквания – всичко отново в полза на големите играчи, картелизирали пазара. И в ущърб на държавата и гражданите, които ще продължат да плащат едни от най-високите цени на горивата в ЕС преди облагане с данъци", посочват от "Демократична България" в позиция.

"Демократична България": ГЕРБ и БСП продължават да пазят руския монопол

България продължава да бъде изцяло зависима от Москва при доставките на природен газ. Когато си толкова енергийно зависим, в крайна сме...

"Демократична България" подкрепя протестите на малките търговци на горива в България и застава зад техните искания за свободен от картели и монополисти пазар и работещи държавни регулатори, които бранят конкуренцията.

От обединението заплашват, че чрез евродепутата Светослав Малинов ще уведомят ЕК за "поредното безобразие, което сегашната власт извършва в България, включително и за явно лобисткото увеличаване на акциза върху бездимните цигари и упражнявания нерегламентиран натиск от данъчни и административни органи върху протестиращия бизнес".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика