X
 
 

Деница Златева: Ресорът на Мария Габриел е по-слаб за нас в сравнение с първоначалните възможности

1095 0
photo of Деница Златева: Ресорът на Мария Габриел е по-слаб за нас в сравнение с първоначалните възможности
Снимка: БГНЕС
Ресорът на Мария Габриел е по-слаб за нас в сравнение с първоначалните възможности, които България можеше да получи. Това каза заместник-председателят на БСП Деница Златева по време на пресконференция.

Тя изрази надежда, че имайки комисар, който отговаря за иновациите и младежта ще доведе и до по-приоритетно използване на тези средства за развитието на този важен сектор.

Мария Габриел ще е комисар за иновациите и младежта (ВИДЕО)

Мария Габриел ще е комисар, който отговаря за иновациите и младежта. Това съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Припомняме,...

"Много е важно този ресор да бъде изпълнен със съдържание", допълни още Златева.

"Започнаха предложенията към българската страна с един много по-важен ресор. Този на върховния представител по външна политика и сигурност, което премиерът отхвърли, тъй като този ресор не разпределял средства.

След това се заговори за ресор "Земеделие". Знаете, че земеделието е ключова политика в общите политики на ЕС. Също аргументът на министър-председателят беше, че средствата там са предварително разпределени и този ресор не представлява интерес за нас.

Всички европейски средства в рамките на съюза следват много ясни правила за разпределения. Не се раздават от джипове от служебни пътувания", посочи още Златева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Кога тръгва новото предаване на Слави?

Ще прави ли Слави Трифонов телевизия? И наистина ли е отложил учредяването на партията си? От 15 септември насам жълти вестници и сайтове подлагат...