Депутат от ДПС напусна парламента

3517
Депутат от ДПС напусна парламента
Снимка: БГНЕС

Само два дни след като стартира 44-ото Народно събрание вече има първи напуснал депутат. Това е Камен Костадинов от ДПС.

Припомняме, че от партията и парламентарната ѝ група бе изключен Ангел Исаев, защото влезе в парламента с преференция, благодарение на феномена 9/9. Той обаче реши да не напуска парламента, а да остане независим депутат. Затова Костадинов е решил да даде пример. 

Пеевски дойде на работа в първия ден на новия парламент

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се появи на първото заседание на новото Народно събрание. Опитът до момента сочи, че след това той с мес...

"Това мое решение е продиктувано от следните съображение. Във Велико Търново и в Бургас и в двете листи бяха реализирани преференции на случаен принцип“, каза той. По думите му водачът на листата има освен привилегията да бъде водач и отговорността за поведението на хората в съответните листи.

„Считам, че отговорността и примера се дават лично“, заяви Костадинов. Той посочи, че иска да покаже, че политика не се прави само в парламента и че са част от съответните партии и представляват колективна роля.

Камен Костадинов поясни, че след изявлението ще депозира своето заявление за напускане на 44-тото Народно събрание.

"Като всяка партия ДПС има правила, които се спазват от доброволно членуващите в партията", изтъкна лидерът на движението Мустафа Карадайъ. Той изрази уважение към поведението на Камен Костадинов, който остава в ръководството на партията.

ДПС предлага Нигяр Джафер за зам.-председател на парламента

На своето първо заседание на парламентарната група на ДПС бе избрано ръководство на групата. Това съобщиха от пресцентъра на партията. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика