X
 
 

Депутат от ГЕРБ обвини БСП в лъжи, социалистите се позоваха на НСИ

857 1
Депутат от ГЕРБ обвини БСП в лъжи, социалистите се позоваха на НСИ
Снимка: Личен профил във фейсбук
„През последните няколко седмици все по-често ставаме свидетели на манипулирана, преекспонирана, иначе казано фалшива информация. Често ставаме свидетели на тиражиране на лъжи. За огромно съжаление този информационен поток не само че получава широка писта от колегите от БСП, но те също са автори на част от тази фалшива информация."

Това заяви депутатът от ГЕРБ Младен Шишков по време на обсъжданията по вота на недоверие.

ДПС: Държавата е в колапс заради некадърно управление

„Провалът на правителството на ГЕРБ в областта на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е факт. Това а закономерния...

Разбира се, ние няма как да останем безучастни в този процес и ще дадем своите аргументи в тази посока. Истината е, че в рамките на пленарното време, в което разполагаме няма да успеем да отговорим на всички неистини, но ще направим всичко възможно да отговорим на голяма част от тях“, коментира Шишков.

„Започвам може би с най-тежката лъжа, възпроизвеждана последните няколко седмици от опозицията. Над 500 хил. българи или половин милион, за да звучи по-значително, са на воден режим. Категорична лъжа. Даже мога да цитирам точния текст във вашите мотиви“, каза Шишков. По думите му истината е, че реалните данни от ВиК операторите към 30 декември 2019 г. са, че хората, които живеят с места с нарушено водоподаване са 116 хил. 951“, допълни още Шишков.

Според него следващо невярно твърдение е, че загубите на вода нарастват до 61 % към момента. „Нищо подобно“, подчерта още Шишков. По думите му на места, където са реализирани проекта за воден цикъл, загубите са намалели драстично.

„Няколко пъти споменавате, че ГЕРБ управлява 10 години. Не, колеги ГЕРБ управлява от 2009 г. с прекъсване. Еврофондовете функционират от 2007 г. От 2007 до 2019 г. са спирани два пъти по време на управлението на БСП. Това прави една трета от периода“, отчете още Шишков. Той обърна внимание, че запазена марка на БСП е да нагнетява напрежение и красноречив пример е кризата в Перник. „Фалшивите новини се връщат като бумеранг“, допълни депутатът от ГЕРБ, цитиран от Фокус.

Георги Марков: БСП искат пир по време на чума и ние няма да го допуснем

„Как не ви дойде на ум, че има бедствие в Перник и да кажете: Ние обявяваме война на бедствието, а не на правителството. Няма дав...

"Уважаеми колеги, моите уважения, но така политика не се прави. Лъжата никога не се цени. Цени се искреността. Сигурен съм, че ще съумеете да намерите подходящите измиващи препарати, за да отмиете час по-скоро неприятното усещане и притесненията, които създадохте на хората с всичките ви лъжливи твърдения. Искате да управлявате, а не давате алтернатива. Нещо повече дори и малкото неща, които вие предложихте, ние вече ги изпълняваме", обясни още Шишков.

Народният представител от БСП и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов направи реплика на Младен Шишков и му каза, че фалшивите новини са взети от националния статистически институт, от анализа на КЕВР за ВиК сектора. "Фалшивите новини, ги пишат институциите, ние само се позоваваме на тях", подчерта още Манол Генов.

Actualno.com

Етикети: