Джамбазки видя проблеми в МВР, но не и основание властта да си ходи

2155
Джамбазки видя проблеми в МВР, но не и основание властта да си ходи
Снимка: Actualno.com/Славея Йорданова

Полицаите трябва да използват всички предвидени от закона мерки – палки, водни струи, гумени куршуми. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, който изрази недоволство от разпадането на системата на МВР, но не видя основание за вот на недоверие към правителството, от което партията (бел. ред. – ВМРО), в която участва, е неизменна част.

Може да пратите свои хора в "Овча купел" да видите как се държат хора, държащи на своите древно индийски корени. След това ще се покажат няколко антибългарски организации като Българския хелзинкски комитет (БХК). Ако обаче в САЩ се случи такова нещо, съдебните медици ще съберат няколко трупа и участвалите полицаи ще бъдат наградени, обясни Джамбазки пред Нова телевизия, правейки съпоставка с големия бой между полицаи и роми в Ботевград.

Валентин Радев: Мотивите на вота на недоверие са пълни с популизъм

Мотивите на вота на недоверие са пълни с популизъм, няма нищо състоятелно. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев сле...

Според евродепутата, ако полицай използва оръжието си срещу "някой от тези примати", той отива на съд и трябва сам да си търси адвокат, а МВР дори не му осигурявал служебен защитник.

Нападнеш ли полицай във всяка държава, рискуваш да умреш – така е и така би трябвало да бъде, категоричен беше Джамбазки, който подкрепи полицаите да използват своите оръжия. Има проблем как политическото ръководство на МВР подкрепя полицаите, заключи зам.-председателят на ВМРО.

Трябва да има единни стандарти в ЕС в обучението на полицаите и екипировката им, каза още Джамбазки, който определи за "морално остарял" пистолета "Макаров".

Миграция и бежанци

Преди вота на недоверие - няма и една дума как да се подобрят нещата с МВР

Има системни проблеми в работата на МВР. В България няма сигурност, има кражби, набези по селата, неразкрити поръчкови убийства. Има 10...

Относно мигрантската криза, Джамбазки обяви, че германският канцлер Ангела Меркел поискала да връща и на България мигранти, тъй като в Германия били 1 млн. и нямало как да се интегрират. Зам.-председателят на ВМРО се обърна и към френския президент Еманюел Макрон, който можело да ни научи за колониалната си политика. Джамбазки обяви Макрон за лицемер, като използва и израза „група лицемери” и поиска да му се напомни коя била последната колония в Африка, владяна от България.

Освен това, Джамбазки беше категоричен, че заради Холандия не влизаме в Шенген, а заедно с Румъния сме изпълнили всички критерии. Сега Холандия, заедно с Германия и Франция искали да разделят България от Западните Балкани, особено Македония, вярва евродепутатът ни.

Пакет "Мобилност"

Още няма победа. Отново ще се гласуват трите доклада от пакета, в Европейския парламент. Нашето най-голямо желание е да отменим текста за каботажа, но едва ли ще успеем. След гласуването, тези предложения ще отидат на преговори между ЕП и Европейския съвет и там ще е ролята на транспортния ни министър Ивайло Московски, разказа Джамбазки. И добави, че българските евродепутати щели да направят всичко възможно да проточат нещата в ЕП.

Малта не пусна кораба-символ на мигрантите Aquarius за презареждане

Корабът Aquarius, който нашумя след като Италия затвори пристанищата си за него, не беше допуснат и в Малта, съобщават "Лекари без гран...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за прамиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика