Договорите за МИГ-овете се очаква да бъдат финализирани до края на месеца

5525
Договорите за МИГ-овете се очаква да бъдат финализирани до края на месеца
Снимка: БГНЕС

Договорите за МИГ-овете се очаква да бъдат финализирани до края на месеца. За това информира на днешното правителствено заседание министърът на отбраната Николай Ненчев.

На въпрос на министър-председателя Бойко Борисов за това върви ли договарянето за изтребителите, военният министър отговори, че ще бъде подписан междуправителствен договор, пише БГНЕС.

Проведе се тържествено вдигане на флаговете на корабите от ВМС

На Морска гара – Варна се проведе ритуалът по тържественото вдигане на флаговете на корабите от ВМС, предаде БГНЕС. Министърът ...

„На 27, 28 и 29 ще бъде вицепремиерът и министър на отбраната в България, вероятно ще подпишем един меморандум за разбирателство и сътрудничество. Ние сме финализирали, общо взето, договорите. Има една процедура при тях, която понякога отнема време. Надявам се, в най-кратко време да приключим и да финализираме, да подпишем този договор”, уточнява Ненчев.

На предишно правителствено заседание военният министър подаваше информация на премиера, че най-вероятно ремонтът на руските изтребители МиГ 29 ще се извърши в Полша.

"Ние сме финализирали, общо взето, договорите. Има една процедура при тях, която понякога отнема време. Надявам се, в най-кратко време да приключим и да финализираме, да подпишем този договор", уверява премиера министърът.

Ненчев търси съдействие от министър-председателя за транспортирането на тежка военна техника от 14 август по магистрала "Хемус" за Варна за участие в учение в Шабла.

Хеликоптерите не могат да гасят пожара край Вълча поляна заради метеорологични условия

В момента метеорологичните условия не са подходящи за гасене на пожара от въздуха и пилотите на Ми - 17 са кацнали в близост до язовир ...

"Тежка техника, тя си е наша, няма основание за безпокойство. Вероятно ще започнат атаки от най-различни източници, мисля че няма основание за каквото и да е безпокойство. Планирано е това учение – от 24 до 29 август на Шабла", пояснява Ненчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика