ДПС напуска Комисията по вероизповеданията в парламента

1767
ДПС напуска Комисията по вероизповеданията в парламента
Снимка: БГНЕС

Членовете на ДПС от Комисията по вероизповеданията и правата на човека подадоха оставки.

Решението съобщи от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Причината е исканата оставка от ДПС на председателя на Комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев на 28 септември.

Искането на Движението дойде заради изявления на Велчев по време на обсъждане на Законопроект за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. "Изявленията на Велчев са ксенофобски, насаждат омраза и разделение в обществото - ксенофобия омраза към другия, към различния", категоричен бе Карадайъ.

Цветанов се извини на ДПС за изказване на депутат от ГЕРБ

Красимир Велчев поднесе своите извинения след изказванията на ДПС, не трябва да се правят разделения в Народното събрание и никъде, и а...

 „Въпросът не е в материалната страна, по-скоро става въпрос за морален акт и хуманност към пострадалите, които отстоявайки правата си се противопоставиха на режима“, коментира Карадайъ.

„Посочихме, че ГЕРБ като част от ЕНП има шанса да докаже, че действително споделя европейските ценности и европейската им риторика не е присвоена за целите на национализма. За нас това беше изключително важно ГЕРБ да се възползват от възможността си“, коментира Карадайъ.

По думите му обстоятелствата не правят човека, те само го разкриват. Според него стабилността в региона и в страната се поставят под въпрос. Карадайъ посочи, че ДПС отдавна настоява български етнически модел да бъде общонационалната ни обединителна кауза.

"Нека работим за това България да се превърне и утвърди като гарант на стабилността в региона", заяви председателят на ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика