Драгомир Стойнев за битката в БСП: Спрете се, другари!

5775
Драгомир Стойнев за битката в БСП: Спрете се, другари!
Снимка: БГНЕС

„Не е нормално в това извънредно положение, когато хората се притесняват за доходите си, за работните си места, за това дали ще завърши учебната година, ние в БСП да занимаваме хората с вътрешнопартийните ни проблеми. За мен това е необяснимо. Призовавам и едната и другата страна: „Моля ви, се спрете се, другари! Наистина това преминава всякакви граници, ние трябва да бъдем единни“. Това заяви в предаването „Плюс-минус” по Нова телевизия заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев.

Той допълни, че е изключително притеснен от случващото се вляво и му е изключително неудобно да коментари темата с раздорите в партията. „Срамувам се, защото не трябва да се стига до там. Отива се в личностни нападки, това не е било никога, не е нормално, това не се харесва нито от избирателите ни, нито от симпатизантите, които вярват в лявата идея и търсят решения в ляво. Тази енергия, която влагате един в друг, е нужно да я вложим за бъдещето на българските граждани. Заради единия пост не трябва да има такова разделение, затова молбата ми е „Спрете се”, каза Стойнев.

Корнелия Нинова призова Георги Гергов да се оттегли от БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова бизнесменът Георги Гергов да се оттегли от партията, съобщиха от левицата. Социалистите от Плов...

Относно мерките за борба с коронавируса в България заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ заяви, че одобрява действията на Оперативния щаб. „Мерките бяха навременни и дават своя резултат. Благодарение на тези мерки имаме ниска заболеваемост и смъртност”, заяви Драгомир Стойнев. „Защо ген. Мутафчийски е толкова притеснен от евентуалното разхлабване? Защото нашата здравна система не може да поеме толкова много болни. Колкото повече си стоим вкъщи, толкова повече вероятността да се заразим е по-малка и няма да има такъв огромен натиск върху здравната ни система”, допълни той.

Стойнев заяви още, че смята, че основният проблем в здравеопазването е фактът, че болниците са търговски дружества. „Една частна болница, която гони печалбата, не създава интензивно отделения, спешна помощ, инфекциозно отделение. Няма печалба от тях. Те поемат леките случаи, държавните и общински болници поемат тежките. Но и държавните и общински болници станаха търговски дружества и те започнаха да затварят такива отделения. Така при тази пандемия ние нямаме достатъчно легла”, коментира Стойнев.

Относно задаващата се икономическа криза, която вероятно ще дойде в резултат от пандемията, Стойнев коментира, че подобна не сме виждали. „Идва огромен външен шок. Първо заразява потреблението, която ще зарази и предлагането”, предупреди Стойнев. 

Той призова за обединени сили, защото само така страната ни е излизала от тежки кризи. „Въвеждането на валутния борд бе плод на обединение на всички политически сили, приемането ни в НАТО бе плод на всички политически сили, приемането ни в ЕС бе плод на абсолютно всички политически сили. Не казвам, че трябва да се прегърнем и заобичаме, но когато е такова време, преди да бъдем сини, червени, зелени, ние сме българи”, каза Стойнев.

Нинова: Последиците от кризата не могат да се борят само с кредити

Осигуряването на минимален доход на засегнатите от кризата е неотложна мярка и израз на солидарност и подкрепа. За съжаление, в Българи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Божанов: Част от забраната на реклама на хазарт противоречи на европейското право

Докъде стигна България с инфраструктурата за F-16 Block 70: Говори началникът на отбраната

Денков: В крайна сметка Нотариуса е бил „информатор“ на МВР

АКФ: В АПИ е назначен бивш директор на общинско дружество със съмнения за злоупотреби

Комисията "Нотариуса" в парламента приключи без финален доклад

Сергей Станишев се завръща в родната политика

Ветото на президента срещу Закона за инвестиците мина на комисия

Законът за хазарта мина през комисия: Ограничиха рекламата на хазарта и забраниха на бедните да залагат

Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитет, за да бъда разследвана по казуса "Корал"

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com